НАЧАЛО ЗДРАВЕ Открийте за какво ви предупреждава лицето

Открийте за какво ви предупреждава лицето

0
Открийте за какво ви предупреждава лицето!
Открийте за какво ви предупреждава лицето!

Както се казва, че очите са огледало на душата ни, така лицето e отражение на нашето здраве…

Въпреки че може да не отдавате никакво значение на периодично появяващото се акне, то може да бъде показател, че вашият организъм има определени здравословни проблеми.

Следващият път, когато на лицето ви се появи “нежелан посетител”, вместо веднага да организирате процедура за неговото отстраняване, погледнете картата и разберете какво трябва да направите, за да решите изцяло проблема с акнето.

Зона 1 и 2: Храносмилателна система

Съвет: Яжте по-малко мазна и нездравословна храна и пийте много вода.

Зона 3: Черен дроб

Съвет: Внимавайте с приема на алкохол и мазни храни. На това място често се появят пъпки, причинени от хранителна алергия. За да бъде тази част от лицето ви чиста, трябва да се грижите за храненето и да имате качествен сън.

Зона 4,5,7 и 8: Бъбреци

Съвет: Всичко, което се появи около очите е индикатор за дехидратация. Лицето, както и целия организъм се нуждае от вода – затова, хидратирайте го постоянно.

Зона 6: Сърце

Съвет: Проверете кръвното налягане, нивото на витамин Б и холестерола в организма.

Зона 9 и 10: Дихателни пътища

Съвет: Ако пушите или имате алергия, това е вашата критична зона. Ако пък не сте зависими от цигарите и не сте забелязали никакви алергични проблеми, а все пак ви се появяват пъпки по бузите, внимавайте с приема на захари в организма и яжте големи количества пресни плодове и зеленчуци. Също така, обърнете внимание на хигиената на мобилния си телефон и на възглавницата, на която спите.

Зона 11 и 12: Хормони

Съвет: Това са зони на стрес и хормонални нарушения. Пийте много вода, яжте салати, зеле и останалите зелени листни зеленчуци. Спете правилно и редовно почиствайте кожата. Също така не пренебрегвайте факта, че в тази част на лицето, неприятности се появяват и по време на овулация и са свързани с женското репродуктивно здраве.

Зона 13: Стомах

Съвет: Редуцирайте приема на токсини и пийте билкови чайове.

Зона 14: Бактериално заболяване

Съвет: Акнето на врата е възможен индикатор за бактериално заболяване, както и индикатор за стрес и хормонален дисбаланс. Почивайте си и засилете имунната система.

Въпреки това, трябва да имате предвид, че това е генерално ръководство за картографиране на проблеми, а понякога проблемът може да бъде от дерматологичен характер, така че за решаването му трябва да посетите дерматолог.