НАЧАЛО ЗДРАВЕ Разберете защо, как и кога се пие чай от джинджифил

Разберете защо, как и кога се пие чай от джинджифил

0
Разберете защо, как и кога се пие чай от джинджифил
Разберете защо, как и кога се пие чай от джинджифил

Джинджифилът е корен, който съдържа много хранителни вещества. Често се консумира като чай, в който можете да добавите мед или лимон, за да подобрите вкуса му.

Предимствата на чаят от джинджифил са многобройни за много състояния и заболявания. Една от най-известните предимства е намаляването на гаденето. Само една чаша чай може да намали мъките, причинени от пътуването или сутрешния дискомфорт по време на бременност. Препоръчва се една чаша чай за пиене преди да тръгнете на път.

Помага при храносмилането

Чаят от джинджифил е много ефективен и спомага за по-лесното усвояване на хранителните вещества. Също така облекчава подутостта в червата и газовете, но регулира и апетита.

Укрепва имунната система

Чаят от джинджифил съдържа антиоксиданти, които помагат за подобряване на имунната система. Изследванията показват, че този чай предпазва от рак.

Облекчава менструални болки

Мощният чай от джинджифил помага при облекчаване на менструални болки и спазми, както и за отпускане на коремните мускули.

Намалява стреса

Този чай има успокояващо действие и намалява стреса и напрежението. Това е заради неговите специфични и силни аромати и лечебни свойства.

Повишава плодовитостта

Изследванията показват, че ежедневната консумация на чай от джинджифил може да увеличи броя на сперматозоидите и да помогне при еректилна дисфункция.

Други предимства:

Бори се срещу инфекции

Предотвратява неприятна миризма

Забавя растежа на ракови клетки

Намалява нивото на лошия холестерол и увеличава нивото на добрия

Помага при детоксикация

Как да направите чай от джинджифил?

За да приготвите чай от джинджифил имате нужда от свежа и филтрирана вода. Другите съставки са по желание, но на вкус можете да добавите малко мед или лимон.

На 2 чаши вода се добавя 1 чаена лъжичка настърган джинджифил. Оставя се да престои 10 минути и се прецежда.

За да не прекалявате с консумацията на чай, имайте предвид, че се препоръчва по 2 грама джинджифил за килограм телесно тегло.