НАЧАЛО ЗДРАВЕ Рецепта на руска лекарка за укрепване на корените на косата

Рецепта на руска лекарка за укрепване на корените на косата

0
Рецепта на руска лекарка за укрепване на корените на косата
Рецепта на руска лекарка за укрепване на корените на косата

Тази маска възстановява структурата на корените на косата и предотвратява загубата й, а за да я направите ви е необходима само една съставка.

Пролблемът с косопада и слабия корен на косата не е рядко явление, а продуктите, които съществуват на пазара рядко помагат. Но, както и за всичко останало и за този проблем най-доброто решение се крие в природата!

Руската лекарка Татяна Викторовна Коновалова открила рецепта за лесна маска за укрепване на корените на косата.

Тази маска възстановява структурата на корените на косата и предотвратява косопада, а за да я приготвите ви е необходима една съставка – моркови!

Като чудесен източник на витамин бета каротин и витамин А, морковите не само дават добро зрение, но и влияят върху здравето на скалпа, което е предпоставка за здрава коса.

Хранителните вещества, които моркова съдържа могат да подобрят здравето на косата, ноктите и кожата. Освен това морковът помага и за детоксикация на целия организъм, включително и темето – за създаване на нови клетки.

Подготовката също е много лесна: Настържете на дребно няколко пресни моркови и втрийте в корените на косата.

Оставете да действа поне 15 минути, а след това добре измийте косата по обичайния начин. В началото, маската нанасяйте преди всяко измиване на косата, най-малко пет пъти подред. Когато косата се заздрави, достатъчно е да нанасяте маската веднъж месечно, а първите резултати ще се видят след няколко процедури!