НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ 10-те печеливши съвета на един милионер

10-те печеливши съвета на един милионер

0
10-те печеливши съвета на един милионер
10-те печеливши съвета на един милионер

Преди около шест месеца със съпругата ми решихме да превърнем лятната ни къща в Джорджия в наш постоянен дом.

Решихме да направим някои промени по имота, след като ще живеем целогодишно там.

Докато се качвах в колата си една сутрин, забелязах как трима от работниците бяха спрели работа и ме гледаха, казва Стив Сиболд, автор на книгата „Как мислят богатите“.

Спрях и попитах дали всичко е наред, а един от мъжете каза, “Не е честно. Вие имате този красив дом и хубава кола, а ние работим тежка работа срещу заплащане малко над минималното.”

Приближих се към работниците в крайна сметка поговорихме за трупането на богатство повече от час.

Споделих с тях, че животът ми невинаги е бил толкова добър и в определен момент имах 50 000 долара задължения и не знаех как ще се справя с това. Мъжете поклатиха глава и ми благодариха за споделеното с тях.

Няколко сутрини по-късно отново се качвах в колата си, когато мъж, каращ камион спря на моята улица и се провикна, “Г-н Сиболд, последвах съвета ви и основах собствена компания. Сега имам петима служители, които работят за мен и бизнесът ми процъфтява. Семейството ми и аз се радваме на свобода, която не сме си и представяли.”, казва Сиболд Мъжът с камиона продължава: Моля ви споделяйте вашите мъдри думи и с други.”

Сиболд казва, че бил толкова развълнуван от това, че този мъж е успял да промени живота си към по-добро, и решил да последвам съвета му и да сподели някои неща от разговора му с работниците. Ето ги и тях:

1. В икономика на свободния пазар всеки може да прави толкова пари, колкото иска.

2. Вашият произход, най-висока степен на образование или IQ нямат никакво значение, когато става дума за правенето на пари.

3. Най-бързият начин да направите пари е като разрешите някакъв проблем. Колкото по-голям е проблемът, толкова повече пари ще печелите.

4. Не слушайте негативно настроените хора, който ви казват, че животът е тежък и трябва да се задоволите с това, което имате и да сте благодарни.

5. Очаквайте да печелите повече пари. За тази цел трябва да мислите за суми като 100 000, 500 000, а защо не и милион?

6. Освободете се от нагласа да мислите за страх и недостиг и започнете да гледат на парите като на средство за осигуряване на добри неща: свобода, възможност и изобилие.

7. Да си богат не е привилегия. Да си богат е право. Ако създавате огромна стойност за другите, имате правото да сте богат колкото си искате.

8. Не чакайте да мине вашия кораб. Няма да бъдете открити, спасени или да забогатеете от някаква външна сила. Ако искате много парите, си постройте собствен кораб. Никой няма да дойде да ви спаси.

9. Спрете да се притеснявате, че ще ви свършат парите и се концентрирайте върху това как да правите още пари. Да се притесняваш постоянно за пари не е добър начин на живот. Вместо това мечтайте за пари.

10. Спрете да си повтаряте, че забогатяването е извън вашия контрол. Истината е, че правенето на пари зависи от вас.

Точно както мъжете, които работеха в дома ми, бяха разочаровани от финансовото си състояние и таяха злоба към богатите, вие също имате силата да промените финансите си, казва Сиболд.  Може би живеете в задължения от години, а може би само сте мечтали да имате повече пари, запомнете :

Всичко е възможно, ако вземете решение и се концентрирате върху това.