НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Разтъркайте тези два пръста за 60 секунди и вижте какво се случва...

Разтъркайте тези два пръста за 60 секунди и вижте какво се случва с вашето тяло

0
Разтъркайте тези два пръста за 60 секунда и вижте какво се случва с вашето тяло
Разтъркайте тези два пръста за 60 секунда и вижте какво се случва с вашето тяло

       Много от нас са чували за акупунктура, рефлексология и масажни терапии, които произлизат от източната медицина.

Независимо от факта, че те са били използвани като лечебни практики за облекчаване на болки, травми, заболявания и стрес в продължение на хиляди години, те са станали общоприети и прилагането им се е запазило в западните култури и медицина, през последните години.

Според Терапевтичния център за допълнителни терапии, а и според по-малко известната древна японска лечебна практика, известна като “Jin Shin Jyutsu”, тази практика се е използвала за комплексно лечение на депресия, подтиснатост, ишиас, посттравматично стресово разстройство, хронична шия и болки в гърба. Американката от азиатски произход, Мери Бурмайстер, популяризира тази терапия в Съединените щати през 1950 г., след като се запознава с Джиро Мурай, експерт в тази област от Япония.

Този метод включва леко дърпане или притискване на всеки пръст, за да се облекчат блокираните емоционални състояния като страх, гняв, безпокойство, депресия и тъга, които излизат извън нормалните граници. Всеки пръст е свързан с различни състояния и отклонения. Процедурата е един прекрасен помощник и за други лечения, които могат да помогнат на деца и възрастни да достигнат до духовно и емоционално равновесие. Хубаво е да я познаваме, ако решим да я приложим занапред.