НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Това са причините поради които e по-добре да спите голи

Това са причините поради които e по-добре да спите голи

0
 Това са причините поради които e по-добре да спите голи
Това са причините поради които e по-добре да спите голи

Като войник е по-лесно

Да спите съблечени е по-лесно, защото няма да има нужда да се купуват пижами, така че ще спестите малко пари. Също така, ще имате по-малко дрехи за пране. Въпреки това, ще е необходимо да чистите чаршафите по-често.

Ще излизате от вкъщи по-често

Има хора, които обличат пижами, веднага след като се приберат от работа. Те го използват като извинение, за да не излизат. Също така, това може да доведе до неактивен начин на живот, който е свързан с увеличаване на теглото.

Вие ще се чувствате щастливи и свободни

Лягането съблечени в леглото ви дава усещането за свобода и щастие. Тогава вие сте свободни от вашите панталони, сутиен, и бельо.

По-добър сексуален живот

Ако живеете с партньора си и спите разсъблечена то това може да доведе до по-активен сексуален живот. Също така, шансовете за допир на кожите на телата ви са по-големи. Тези две причини освобождават обилни количества окситоцин – невротрансмитер, който предизвиква силни чувства към вашия партньор.

По-добър сън

Не е нужно да се притеснявате от стегнати дрехи или заплетени чаршафи, ако спите голи. Спането без никакви дрехи може да ви помогне да спите по-дълбоко сън, който ще ви помогне да бъде по-здрави.

Той помага на кожата ви

Когато спите съблечени, цялото ви тяло диша. Вашите интимни части, подмишниците и краката са облечени и ограничени в рамките на деня и са покрити с няколко слоя дрехи, дори и през лятото. Но, когато спите съблечени, тези части на тялото ви могат свободно да дишат. Това намалява шансовете за кожни заболявания, като микоза, която се причинява от мократа и запарена кожа.

Регулиране на кортизола

Когато спите без никакви дрехи, този хормон, отделян от надбъбречните жлези помага в поддържането на телесната температура в оптимални граници и след това тялото ви може по-добре да натрупа кортизол. Повишените нива на кортизол може да увеличат чувството на тревожност, глад за вредни храни, наддаване на тегло и т.н. Нивата на кортизол се повишават, когато спите при висока стайна температура и ви е топло. Така че, когато спите разголени температурата на тялото е в оптимални граници това ви помага да спите по-добре. В резултат на това тялото правилно произвежда и регулира нивата на кортизол.

Баланс на мелатонин и хормон на растежа

Като спите съблечени и поддържате стайна температура по време на сън под 21 радуса по Целзий, това помага на тялото ви да регулира нивото на хормона мелатонин и неговото нарастване. Тези два хормона са от съществено значение за предотвратяване на стареенето и предполагат добро здраве. Като спите навлечени с много дрехи това намалява благотворното действие на тези хормони.

Здрави полови органи

За мъжете, които спят без дрехи им помага за това техните тестиси да останат охладени, запазвайки добрите характеристики на тяхната сперма. Също така, репродуктивните им системи функционират правилно. За жените, спането в по-хладна среда им помага да предотвратят гъбични инфекции.

По-добър сън през лятото

Летния период може да предизвика проблеми с добърия сън. Събличайки се вие ще се чувствате по-комфортно. Също така, може да не се наложи да включвате климатика.

Ако ви е студено или сте болен, е препоръчително да се облечете, преди да си легнете.