НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Използвали сте дамските превръзки грешно през целия си живот

Използвали сте дамските превръзки грешно през целия си живот

0
Използвали сте дамските превръзки грешно през целия си живот
Използвали сте дамските превръзки грешно през целия си живот

Има два вида дамски превръзки.

Първите са с лепило, с помощта на което те се придържат към бикините, докато другите имат крила, които се подвиват под бикините, за да се запази подложката на мястото й.

След всеки 4 до 8 часа, дамските превръзки трябва да се сменят, за да се избегне протичане отстрани и подгизване.

Еднократни дамски превръзки

Стъпка 1

Трябва да извадите дамската превръзка от пакета и да я развиете.

Стъпка 2

Седнете на тоалетната. Смъкнете бельото си надолу малко над коленете.

Стъпка 3

След това, отстранете лентата, за да се открие лепилото на гърба на дамската превръзка. Ако използвате дамски превръзки с крилца, ще има три ленти. Това означава, една основна и по една за всяко крило.

Стъпка 4

Вие трябва да натиснете залепващата страна на дамската превръзка надолу върху дъното на бельото си. След това сгънете крилата, около стените на дъното на бельото си и най-накрая ги притиснете отдолу на вашите бикини. Ако използвате дамски превръзки, предназначени за прашки, това в което трябва да бъдете сигурни е, че най-широката част на превръзката е с лице към предната част на бельото ви.

Стъпка 5

Можете да разберете дали превръзката е в правилната позиция като издърпате бельото си нагоре. Тя трябва да покрива цялата открита част на вагината ви.

Стъпка 6

На всеки два часа трябва да проверявате дамската си превръзка, за да се види дали тя трябва да бъде подменена. Ще разберете, че е време да я смените, когато тя е мокра на повърхността и вече не може абсорбира менструална течност.

Стъпка 7

Сгъвайте вашите използвани дамски превръзки нагоре, точно както са били, когато ги извадихте от пакета за първи път. Трябва да увиете тоалетна хартия около използваните дамски превръзки и след това, да ги изхвърлите в кофа за боклук.

Дамски превръзки за многократна употреба

Стъпка 1

Трябва да седнете на тоалетната и да издърпате бельото си надолу, малко над коленете си.

Стъпка 2

Поставете дамската превръзка на дъното на бельото си със закопчалките на крилата обърнати нагоре към вас.

Стъпка 3

След това, трябва да подгънете крилата по страните на дъното на бельото ви.

Стъпка 4

Трябва да проверявате дамската си превръзка на всеки два часа, за да се види дали тя трябва да бъде подменена. Ще разберете, че е време да я смените, когато дамската превръзка е мокра на повърхността и вече не абсорбира менструална течност.

Стъпка 5

Поставете използваните за многократна употреба дамски превръзки в кофа с вода и сапун, за да се накиснат. Сложете капак върху кофата и я съхранявайте под мивката в банята. Трябва да поставяте всяка използвана дамска превръзка в кофата до края на менструалния цикъл. В края, когато е приключил вашия период, трябва да се изсипе кофата с дамски превръзки и сапунената вода в пералната машина и да се изперат с топла вода и обикновен прах за пране.

Предупреждения

Трябва да изхвърляте използваните за еднократна употреба дамски превръзки в кофа за боклук, която е недостъпна за домашни любимци. Това е така, защото някои домашни любимци са привлечени от миризмата на менструалната кръв.

Съвет

Трябва да миете ръцете си преди и след подмяната на всяка дамска превръзка.