НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Превръзка – компрес за тяло с джинджифил стопява килограми

Превръзка – компрес за тяло с джинджифил стопява килограми

0
Превръзка за тяло с джинджифил стопява килограми
Превръзка за тяло с джинджифил стопява килограми

Джинджифилът съдържа много антиоксиданти и има противовъзпалителни свойства.

Тези свойства помагат на организма да изчисти токсините и да ускорят процеса на изгаряне на мазнините, при локално приложение на джинджифил.

Можете да направите един лесен компрес от джинджифил у дома само за няколко минути с използване на прясно настърган джинджифил. Ако не можете да намерите пресен джинджифил, джинджифилът на прах е отличен заместител. Топлинното действие на компреса от джинджифил е полезно за стимулиране на кръвообращението на тъканите и може да помогне за разлагането на мазнините, които са се натрупали в различни части на тялото ни.

Компресът представлява плат, обикновено напоен с чай, който прилагате върху тялото си. За да направите джинджифилов компрес първо трябва да напълните една голяма тенджера с вода, водата да заври и след това да добавите малко прясно настърган джинджифил. Когато водата заври, намалете котлона и сложете настърган джинджифил в квадрат от памучен плат или голям квадрат от стерилна марля. Сгънете кърпата с джинджифил във форма на торбичка за чай. Накиснете получената торбичка от джинджифил в топлата вода, не твърде вряла, в продължение на пет минути.

Нанасяне на компреса от джинджифил върху тялото

Накиснете кърпа в джинджифилова вода и допрете до тялото.
На първо място нека се охлади леко, преди да го наложите върху тялото.
Поставете друга кърпа над компреса за да ни помогне да задържим топлината. Трябва да се сменя кърпата на всеки няколко минути, тъй като се охлажда. Използвайте най-малко две кърпи и редувайте накисването на едната кърпа, докато държите другата върху тялото. Накиснете отново кърпата и повторете процеса няколко пъти.

Джинджифиловата вода трябва да бъде използвана в рамките на два до три часа след приготвянето й за максимална ефективност. Можете да подготвяте пресен разтвор от джинджифилова вода за всяко лечение. Използвайте този метод, от два до три пъти седмично, докато не постигнете желаното от вас ниво на изгаряне на мазнините. Трябва да се спре този процес, ако се появят нежелани ефекти.

Противопоказания:

Никога не се прилага джинджифилов компрес върху бебе или много възрастен човек.
Никога не се прилага при наличие на висока температура.
Никога не се прилага върху долната част на корема на бременна жена