НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Аюрведичен или шведски масаж е по-добре да изберем?

Аюрведичен или шведски масаж е по-добре да изберем?

0
Аюрведичен или шведски масаж е по-добре да изберем
Аюрведичен или шведски масаж е по-добре да изберем

Прилагането и на двата масажа, имащи уникални техники за масажиране, може да бъде предизвикателство за вас.

Различните въздействия на масажната терапия върху лицето е в представянето на различни подходи, които се различават в техниките, но обезпечават същите здравни преимущества.

Шведският и аюрведичният масаж имат различен произход и притежават различен замисъл, което обаче допринася много за постигане на здравословно и релаксирано тяло. С всички видове програми за масажна терапия, които са на разположение днес, в крайна сметка е наистина трудно за хората да изберат подходящата за тях.

Шведски масаж

Шведския масаж, който също така е известен като класически или стандартен масаж, е най-типичния метод на масажно лечение и обикновено е харесван от по-голямата част от хората. Той се характеризира с плавни и бавни потупвания, които отпускат мускулите, подобряват подвижността на ставите и в допълнение подобряват енергийния поток в тялото.

Още първото движение се нарича effleurage (от френски „леко докосване”), включващо бавни, плъзгащи потупвания, от врата надолу към основата на гръбначния стълб или от рамото до върха на пръстите. Също така се прави върху крайниците и всички почуквания са насочени към сърцето за подпомагане на кръвната и лимфната циркулация. Терапевтът използва цялата си ръка или меката част на палеца си. Тази техника е предвидена за ориентация на тялото на индивида.

Следващата техника е petrissage, която се състои от нежно повдигане на мускулите нагоре и далеч от костите, след което с търкаляне ги прищипвате със слаб натиск. Това обикновено включва търкаляне, прищипване или бутане на мускулите за да се подобри кръвообращението. Тези движения увеличават енергийния поток в тялото чрез изхвърляне на токсините и вредните вещества от мускулите и нервните тъкани.

Триенето, третата и най-мощна стратегия, се определя от дълбоки кръгови движения с помощта на пръстите, стимулиращи областите в близост до костите и ставите и по този начин се отпускат мускулните влакна, което подобрява гъвкавостта на мускулите и ставите.

Tapotement (почукващи движения) е поредица от бързи мощни движения, направени чрез удряне и почукване на мускулите с ръба на ръцете или с върха на ръстите на ръката. Тази техника премахва стреса и елиминира схващането на мускулите.

Накрая, специалистът използва вибрации или разклащане, което изпълнява чрез изтласкващи движения с ръце върху гърба или крайниците и разклащане в бърз ритъм за няколко минути. Той подобрява кръвообращението и мускулните контракции и е от полза за хората с болки в кръста.

Аюрведичен масаж

Аюрведичния масаж произхожда от Индия и неговата цел е да създаде хармония и баланс в рамките на спецификата му и също така спомага за елиминирането на токсичните вещества и изхвърлянето им от тялото. Той не е бил практикуван публично преди индийските специалисти да го разпостранят и да популяризират мускулните, ставните масажи и масажите на гърба.

Аюрведичния масаж се основава на специална система, която включва познаването на аюрведа и гръцките медицински системи, които се концентрират върху аюрведичните марма масаж, доша масажи или точки на натиск. Мюсюлманските масажни техники също бяха коригирани в тази система.
Аюрведичните методи за масаж използват специфични ароматни масла, които съответствуват на вашата доша и зависят от вашето битие. Един от тях е Abhyanga-Gharshana, който се състои от изчеткване на кожата последвано от маслен масаж. Udwarthanam е аюрведичен нежен масаж, който използва естествени прахове и аюрведичен масаж с краката (дълбок масаж, където терапевтът използва краката си).

Сега с достатъчно разбиране и на аюрведичния и на шведския масаж, човек има разбира се възможност да избере между двете терапии, тази която най-добре отговаря на неговата / нейната представа за релаксация. С двата масажа, които имат уникални техники за масажиране, избраната терапия може да бъде истинско предизвикателство за вас.

Многобройните влияния върху масажните терапии, които изникват, води до създаването на няколко техники, които се различават по методите си, обаче предлагат точно същите здравни предимства. С всички видове програми за терапевтичен масаж, предлагани днес, в крайна сметка за хората е действително трудно да избират подходящата за тях.

Следващият терапевтичен масаж е petrissage (омесване) – състои се от нежно повдигане на мускулите нагоре и далеч от костите, след което с търкаляне ги прищипвате със слаб натиск. Това обикновено включва търкаляне, прищипване или бутане на мускулите за да се подобри кръвообращението. Tapotement е поредица от бързи енергични движения, направени чрез удряне и почукване на мускулите с ръката.