НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Защипете ухото си с щипка и наблюдавайте какво се случва

Защипете ухото си с щипка и наблюдавайте какво се случва

0
Защипете ухото си с щипка и наблюдавайте какво се случва
Защипете ухото си с щипка и наблюдавайте какво се случва

Ако имате болки в гърба или стомашни контракции, има едно просто решение за тези проблеми.

Рефлексологията е област в медицината, която използва натиска върху определени места по тялото за успокояване на болката.

На ухото си имате шест точки, които могат да ви помогнат при най-различни проблеми, тъй като на него са разположени много нервни окончания. Можете да използвате щипка, за да упражните натиск върху тези окончания.

С натиск върху определени точки можете да успокоите различен вид болка:

Плешки и гръб

Горната част на ухото е свързана с раменете и гърба. Задръжте една щипка за около една минута и ще се отървете от напрежението и болката. Повтаряйте това няколко пъти на ден.

Органи

Това място е свързано с всички органи в тялото ви. Дори и с лек масаж, можете да си помогнете сами. Но, ако наистина имате вътрешна болка, потърсете медицинска помощ.

Стави

Горната част в средата на ухото принадлежи на ставите. Ако имате болки в ставите, ръцете и краката, щипката е вашето спасение!

Синуси и гърло

Долната част на ухото е свързана с параназалните синуси и гърлото. Ако навън е студено, или ако имате инфекция на синусите, щипката може да направи чудо.

Храносмилане

Точно над меката част на ухото е мястото, което е свързано с храносмилането. Болката в стомаха и спазмите могат да бъдат премахнати и облекчени с натиск на това място. Можете дори да правите това превантивно.

Глава и сърце

Меката част на ухото е свързана със сърцето и главата. Главоболието и сърдечните проблеми могат да бъдат намалени посредством защипване с щипка или просто с лек масаж.