НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО 100% измама: Ето как ни лъжат във Фейсбук и форуми

100% измама: Ето как ни лъжат във Фейсбук и форуми

0

Сигурна печалба! – сигурно досега сте попаднали на групи с подобни имена във Фейсбук или поне на някой коментари като: “Здравейте, извинете ме, че ви притеснявам, но трябва да споделя това с вас. Знам, че много лъжат, но този човек ме увери, че това работи и благодарение на него си платих всички дългове.”

Първата стъпка на измамниците е да намерят 30 души

Техните измами работят по система, известна като 30-10-3-1, първо с кампания във Facebook, където рекламират и публикуват пари, луксозни очила, часовници и дори автомобили, и намират 30 души, на които да изпратят обявата.

Първите обяви се изпращат безплатно

За начало не изискват пари, само да погледнат резултата след като мача приключи. Не избират мачове с малки коефициенти, например Лас Палмас – Реал Мадрид, където Реал Мадрид е фаворит, а несигурни мачове с големи коефициенти. По-рано, тези 30 души, на които ще им бъде казана “обявата” са разделени в три групи от по 10 души, защото във футбола са възможни три окончателни резултата. На 10 души е изпратено да изиграят победа на домакина, на 10 души – победа на госта и на останалите 10 – на равен резултат.

Веднага след първата надпревара остават 10 души, от които печелят пари

След първия мач, без значение как е завършил, имат десет души, които “са уверени”, че са източник на истински обяви, а останалите 20 ги блокират във Facebook. Отново се свързват с тези, които щастливо са познали резултата и уговарят една част от парите да им се изплатят преди следващия мач, а другата част, след като завърши. По същата схема ги разделят в три групи, а след края на следващия мач, отново както и да завърши, имат три жертви. Уверени, защото два пъти вече са спечелили, сега още по-силно вярват, че имат своята “златна кокошка” и вече планират как ще похарчат парите, спечелени от следващата далавера.

След като и изиграят и последния, тръгват по искане на нови жертви

Измамниците отново разделят хората на три групи, така че в четвъртия кръг остава само един от 30-те души, които са били в началото. Този един, след три печалби, по-скъпо ще плати за далаверата, а с това и ще вложи повече пари я нея. След като и той не познае, измамниците затварят “кръга”, изтриват страницата от Facebook и тръгват на лов за други 30 души от нов профил.

“Седмично изкарват по 300 евро”

“Моята тактика беше да направя Фейсбук страница, в която давам подарък, нови телефони на случаен принцип на тези, които са споделили страницата и лайкнали коментар. Награда, т.е. телефон не давам на никой, а когато страницата събере повече хора и стане популярна, не ми е трудно да намеря дневно по десетина души, които трябва да ги уверя, че имам резултатите от някой мач. Трима биха получили точен резултат, които по-късно ще ми изпратят по 20 евро за следващия резултат, а след това ще изтрия недоволните коментари”- разкрива един от тези маниаци, който казва, че е заработвал около 300 евро, от които дава част за плащане на реклами във Facebook.

Запитайте се защо!

Ако някога ви предложат готови резултати за мачове например, достатъчно е само да помислите малко и да се запитате защо някой би ви казал мача в интернет, вместо да отиде и да го заложи, сам да си свърши работата, осигурявайки си възможността да спечели добра сума пари.