НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 10 полезни съвета за почистване, които всяка жена трябва да знае

10 полезни съвета за почистване, които всяка жена трябва да знае

0
10 полезни съвета за почистване, които всяка жена трябва да знае
10 полезни съвета за почистване, които всяка жена трябва да знае

Почистването на къщата не е лесна работа и изисква много време и усилия.

Ето защо ние често се опитваме да намерим най-лесния и най-бързия начин за почистване на дома ни. Тези полезни съвети могат наистина да ви помогнат.

Почистване на кухнеската гъба

Мокрите почистващи гъби са перфектно място за развитие на бактерии, които лесно могат да се окажат във вашите ястия. За да унищожим бактериите върху гъбата просто трябва да я поставяме в микровълновата за 2 минути всеки ден.

Почистване на пералнята

Ако пералната машина не е чиста, изсипете 2 чаши оцет в нея, включете я и я оставете да работи за един час. Повторете цикъла още един път. Ако има останала мръсотия вътре в машината, вземете гъба напоена с оцет и почистите добре. След това сложете 2 чаши белина вътре и отново включите да работи за един час. Почистете всички скрити местенца, капаци, копчета и пролуки с памучни тампони и включете устройството отново. След всичко това пералната машина ще бъде чиста и блестяща.

Почистване на первази

Парче плат, или кърпа напоена с омекотител са ефективни за лесно почистване на замърсени первази.

Почистване на петна по килими и матраци

Тези петна е много трудно да бъдат отстранени. Сместа, приготвена от водороден прекис и препарат за съдове ще ги накара да изчезнат бързо.

Почистване на петна от водни капки

Премахнете петната от вода по чешмата, като я натъркате с восъчна хартия. По този начин ще създадете защитен слой, който ще попречи на образуването на нови петна от водни капки и оставянето на пръстови отпечатъци.

Почистване на седалката на тоалетната чиния

Поставете парче от Mr. Clean Magic Eraser на тоалетния пръстен и го оставете за една нощ, за да действа. На следващата сутрин тоалетна седалка ще бъде чиста като нова.

Ароматизиране на стаите

Ако искате вашият дом да мирише перфектно смесете 2 шишенца (капсули) екстракт от ванилия с чаша кафе. След това, поставете сместа във фурната при температура 150 градуса по Целзий в продължение на час. След като направите това, вие ще имате силен и естествен домашен освежител за въздух.

Почистване на лепкави петна

Влажните и лепкави петна могат да бъдат доста досадни, но този прост трик със сигурност ще ви помогне. Смесете равни части сода за хляб и кокосово масло и нанесете получената смес върху петната. Те бързо ще изчезнат.

Почистване на банята

Напълнете ваната с гореща вода, това ще подобри ефекта на алкалните почистващи препарати.

Почистване на електрически крушки

Почистете електрическите крушки с кърпа от микрофибър, за да завършите процеса на почистване.