НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 7 трика за оцеляване, които ще ви подготвят за всяко бедствие

7 трика за оцеляване, които ще ви подготвят за всяко бедствие

0
7 трика за оцеляване, които ще ви подготвят за всяко бедствие
7 трика за оцеляване, които ще ви подготвят за всяко бедствие

Вие може би сте чували поговорката “по-добре предварително вземете мерки, отколкото да съжалявате по-късно” и може би вече сте имали възможност да се убедите, че е вярна.

Повечето от хората, почти винаги имат резервен план, ако нещо се обърка и винаги се стремят да бъдат подготвени за това.

Ето няколко трика, които ще изведат вашата концепция за реагиране при бедствия на по-високо ниво.

В Америка например, Министерството на вътрешната сигурност (DHS) и Федералната агенция за управление при спешни случаи (FEMA) са подели кампания и са създали правила за аварийна безопастност и готовност.

Според тях, основните стъпки, които всеки трябва да предприеме преди настъпване на бедствие са три: 1) да се подготви предварително един авариен комплект за реагиране при бедствия, жизнено необходим при извънредни ситуации, 2) изготвяне на авариен план за цялото семейство и 3) информираност и предварителна подготовка за различните видове извънредни ситуации, които биха могли да възникнат и съответните последствия които могат да причинят.

Този три-компонентен план е иницииран и изграден за насърчаване на активността на семействата да бъдат информирани и обучени за вземане на предпазни мерки, в зависимост от местоположението и вида на бедствието (независимо дали е природно или причинено от човешка ръка); също така да бъдат подготвени да съобразят къде да се срещнат и как да общуват с близките си хора по време на събитие от такъв род; и аварийният комплект за реагиране при бедствия да съдържа всички необходими вещи (включително батерии, фенерчета, комплекти за първа помощ, лекарства и т.н.), и да не забравим чиста вода в комплектите за оцеляване.

След като изготвите своя план за оцеляване при аварийни ситуации и се подготвите за него, съществуват и няколко допълнителни елементи, които бихте могли да включите в него за да е успешен. Това може да бъде доста полезно от гледна точка на това, че е възможно някои от съставките на аварийния комплект за реагиране при бедствия да се изчерпят или да се окажат недостатъчни и в този случай ще се наложи да се импровизира.

Можете да изгледате приложения към статията видео клип, който съдържа ценна информация и може да се окаже доста полезен в определени ситуации. От него ще видите седем трика, които могат да ви спасят и всички те са изпълними с помощта на предмети, които най-вероятно вече имате в дома си.

Например, ако се случи така, че сте изчерпали водата си за пиене, можете да оцелеете, благодарение на това гениално решение. Също така, в случай, че сте изправени пред случай на опасност от пожар или проблем с варенето на храната, тези трикове могат да се окажат много полезни и практични. Вие дори не сте предполагали, че алуминиевите кутийки, алуминиевото фолио или празната картонена кутия за яйца могат да бъдат толкова полезни и практични, нали?

Наистина се надяваме, че никога няма да ви се наложи да използвате тези животоспасяващи трикове в извънредни ситуации, но все пак трябва да признаем, че е добре, за всеки случай да се знаят.

Обърнете внимание на видеоклипа и научете тези седем съобразителни трика, и ни кажете какво мислите за тях в секцията за коментари. Може би дори сте опитвали някои от тях, или може би знаете и ще препоръчате други важни елеметни от аварийния комплект за реагиране при бедствия? Ако е така, споделете ги с нас и да се надяваме, че никога в бъдеще няма да се наложи да ги използвате, но, кой знае ?!