НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Направете си огнище с помощта на стара джанта от трактор

Направете си огнище с помощта на стара джанта от трактор

0
Направете си огнище с помощта на стара джанта от трактор
Направете си огнище с помощта на стара джанта от трактор

Използвайте стара джанта от трактор за да си направите перфектно кръгло огнище!

Интернет мрежата е пълна с проекти за изграждане на всякакви огнища, но ние се опитваме да изберем най-добрите за вас.

Ето защо вече сме се спрели на изграждане на огнище с използване на джанта от трактор, около която се нареждат бетонни блокчета във вид на кръг. Струва ни се, че тя ще се окаже най-подходяща за вас!

Джей Маритц, който управлява трактор в работата си, ни показва много снимки за това как можете да използвате стара джанта от трактор, за да си направите огнище за печене. Идеята е много умна и благодарение на това, че се използва кръгла джанта, не е нужно да се притеснявате за безопасността и формата на огнището. То е съвършено кръгло. Най-сложната част е нареждането на камъни около ямата. Така че, както виждате, целият този проект не е особено труден. Правили ли сте досега перфектно огнище? Може би просто сте планирали да направите едно? Споделете с нас в коментарите по-долу.

Разгледайте самоучителя за изграждане на огнище с помощта на стара джанта от трактор.

Необходими инструменти и материали:

. лопата
. джанта от трактор
. бетонни късове или по-едри камъни
. дребен чакъл
. пясък

Най-накрая през уикенда се приготвихме да изградим това огнище, с помощта на стара джанта от трактор, в задния си двор. Старото ни огнище е просто една стара стоманена джанта с изрязана централна част и куп мръсотия около нея, което в крайна сметка може да се окаже опасно, тъй като винаги някой може да се препъне в него.

В моя случай, аз използвах употребявана джанта от трактор, предоставена ми от местен фермер безплатно. Изрязох вътрешната част на джантата, изгладих острите метални ръбове след срязването и почистих и изравних мястото, на което ще изградим огнището. След това поставих джантата на определеното място и тя пасна чудесно на равната повърхност.

Изградих и подпорна стена от бетонни блокове на четири нива около джантата, оставяйки разстояние между джантата и блоковете, което попълнихме с натрошен чакъл и пясък, за да абсорбира топлината и да я изолира от блоковете. Все пак трябва да добавите повече чакъл и пясък около горния ред на блоковете и малко по-едър чакъл около ямата, за да не се загреят прекомерно бетонните късове и някой да се изгори. Ние запалихме огнището и то горя в продължение на 6 часа и камъните все още бяха студени на пипане.