НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Храни, които не трябва да се съхраняват в хладилник

Храни, които не трябва да се съхраняват в хладилник

Храни, които не трябва да се съхраняват в хладилник.

0
 Храни, които не трябва да се съхраняват в хладилник
Храни, които не трябва да се съхраняват в хладилник

 

Може би списъкът ще ви изненада, защото вероятно много от вас съхраняват в хладилник тези хранителни стоки.

Когато се съхраняват в хладилника, много от тези хранителни стоки губят вкуса си или бързо се развалят. Поради какви причини, ще научите като прочетете внимателно списъка:

Домати: Охладеният въздух в хладилника предотвратява процеса на узряване и доматите загубват вкуса си.

Босилек: Ако го съхранявате в хладилник, бързо ще увехне и ще загуби своя специфичен аромат защото ще поеме аромата на другите неща около него.

Картофи: В хладилника нишестето, съдържащо се в този зеленчук, бързо ще се превърне в захар и ще се получат сладки картофи. Най-добре е да се съхраняват в хартиена торба, на хладно място, но не в хладилник.

Чесънът: Влагата от хладилника прави чесъна мек и ще придобие консистенция на гума, така че, както и картофите, той се съхранява на сухо и хладно място.

Авокадо: Съхраняването на този плод в хладилника напълно предотвратява неговото узряване.

Хляб: За разлика от други хранителни стоки, които поставени в хладилник се овлажняват, хлябът се изсушава. За да запази необходимото количество влага, хлябът трябва да се съхранява в чанта.

Зехтин: Необходимо е да се съхранява на хладно и тъмно място, но не в хладилник, тъй като ще се сгъсти и ще придобие консистенция като на масло.

Кафе: В хладилника губи аромата си и абсорбира други аромати. Трябва да се съхранява на тъмно и прохладно място, за да запази свежестта си и всички свои аромати.

Мед: Няма никаква нужда да поставяте меда в хладилник, той като той може да устои на всяко място, ако е добре затворен. Хладилникът може само да стимулира неговата кристализация.