НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Мързи ме, но ще почистя. Или как да чистите мързеливо

Мързи ме, но ще почистя. Или как да чистите мързеливо

0
Когато ви е едно такова мързеливо...
Когато ви е едно такова мързеливо…

Пролетта и лятото са сезони, през които на човек му се иска да прекарва колкото се може повече време навън. Затова домашно задължение като чистенето може да се окаже най-неприятното нещо, което ви предстои да свършите.

Предлагаме няколко съвета за мързеливо, но перфектно почистване.

1. Съхранявайте на едно място инструментите
Те трябва да бъдат достъпни за употреба и подредени. Например сложете ги в кошница. Така щом започнете да чистите, няма да губите време в търсене на гъба, метла, препарат и т.н.

2. Избавете се от метлата!
Използвайте прахосмукачката. С нея можете да почистите целия си дом.

3. Купете удължител
Така няма нужда да сменяте контактите, докато чистите с прахосмукачка. Включвате я в центъра на дома и обикаляте из всяко кътче. За няколко минути и сте готови!

4. Затворете си очите за дреболиите
Не е необходимо всяка седмица да махате праха от порцелановите слончета на рафта. Можете да си позволите да ги “забравите”. Почиствайте основно веднъж в месеца!

5. Придържайте се към система
По този начин ще имате ясно съставен план в главата си и ще спестите време.

Експерти съветват да започваме от левия горен ъгъл на стаята и да се движим по посока на часовниковата стрелка и надолу. Любопитно!

6. Не оставяйте стените в банята мокри
Така няма да позволявате да се образуват наслоявания, които изискват след това продължително и упорито търкане. Ще избегнете и мухала!

7. Фокусирайте се
Ако искате бързо да приключите с чистенето, тогава отложете разговорите по телефона и други занимания, които предразполагат към разсейване. Изключете телевизора, социалните мрежи и т.н.

8. И разбира се… приемайте на драго сърце всяко предложение за помощ!

Винаги ще се намери някоя приятелка, която е чистница.