НАЧАЛО ДИЕТИ Без тренировки и гладуване: Тази диета се превърна в истински хит по...

Без тренировки и гладуване: Тази диета се превърна в истински хит по света

0

1-bez-vezhbanje-i-gladuvanje-ovaa-dieta-stana-vistinski-hit-vo-svetot-www.kafepauza.mk_

Ако искате бързо да загубите излишните килограми, без да да се налага усилено да тренирате или да гладувате, може би трябва да опитате т.нар. Американска диета. Тя се основава на известната Аткинсова диета, която напълно изключва въглехидратите от дневното меню и засилва приема на протеини.

Тази диета ще ви я препоръчат и някои диетолози, но с лек скептицизъм, защото в нея не участват витамини. Поради това е необходимо, докато я спазвате, да приемате и хранителна добавка под формата на витамини С и D, магнезий, цинк…

След първите шест дни от тази диета кантарът би трябвало да показва 5 кг по-малко, а след това всеки ден ще губите по още един килограм. Тази диета не би трябвало да се спазва по-дълго от 24 дни, като за това време може да свалите до 20 кг. Много е важно да обърнете внимание на това, че и минималния прием на въглехидрати може да прекрати загубата на мазнини и килограми.

2-bez-vezhbanje-i-gladuvanje-ovaa-dieta-stana-vistinski-hit-vo-svetot-www.kafepauza.mk_

Експерти твърдят, че след американската диета килограмите няма да се върнат обратно следващите две години и няма да има йо-йо ефект. Другото положително в тази диета е, че в нея няма гладуване – количеството на храната не е ограничено, а само нейния избор. Тоест, вашата храна се свежда до месо, яйца и салата.

Позволени продукти:

1. Всички видове месо – пилешко, телешко, свинско, агнешко, говеждо, пуешко, всички видове черен дроб, дивеч … Месото може да се яде приготвено на скара, печено, сушено, варено или пържено. Но забравете за колбасите и всички видове деликатесни продукти.

2. Всички видове риба.

3. Яйца – варени, пържени, или във вид на омлет.

4. Зеленчуци – маруля, чушки, домати, краставици, зеле, цвекло, лук, спанак, карфиол, зеле, аспержи, артишок, патладжан, морков, целина, цвекло, броколи … Всички салати можете да подправяте със сол, черен пипер, олио и оцет.

5. Напитки – черно кафе, минерална или обикновена вода, всички видове чайове без захар, лимонада без захар.

3-bez-vezhbanje-i-gladuvanje-ovaa-dieta-stana-vistinski-hit-vo-svetot-www.kafepauza.mk_

Забранени продукти:

1. Хляб, спагети и всякакъв вид тесто.

2. Млечни продукти.

3. Нито един вид сладки, закуски, нито пък плодове.

4. Картофи, ориз, боб, грах, галета, леща.

4-bez-vezhbanje-i-gladuvanje-ovaa-dieta-stana-vistinski-hit-vo-svetot-www.kafepauza.mk_