НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Няколко причини, поради които не сте щастливи у дома

Няколко причини, поради които не сте щастливи у дома

0

architecture-modern-home-69162

Фън Шуй учителите съветват, че домът трябва да е подреден
и чист, ако искате положителна енергия да изпълва дома ви.

Пред входната врата не оставяйте торба с боклук или кош, а в коридорите не трябва да имате прекалено много неща или да бъде бъркотия. По този начин лесно ще “изхвърлите” отрицателната енергия и ще отворите широко врата за положителната.

В дома ви няма цветя:

Дом без цвете, не е дом, ще ви кажат експертите по организиране на интериора! Зелените листа носят светлина, свежест и повече жизненост в дома. Също така ще съживят помещението, а някой проучвания показват, че наличието на цветя в дома намалява стреса. Имате достатъчно причини да отидете до най-близкия цветарски магазин и да си купите. Фън Шуй експертите съветват, че бамбукът носи късмет на дома.

Единствената светлина идва от тавана

Ако в хола или кухнята единствената светлина е от крушката, тогава имате сериозен проблем! Крушките са хубаво и модерно осветление, но не и достатъчен източник
на светлина. Задължително обзаведете дома с лампи, които ще ви бъдат достатъчни за помещението. Освен това, топло осветената стая допринася за по-добро настроение в къщата.

Направили сте телевизора фокусна точка на стаята

Ако използвате компютър или телевизор преди лягане, намалявате възможността да заспите, а последиците със сигурност ще усетите на сутринта. Едно проучване показва,
че двойките, които преди лягане гледат телевизия, имат двойно по-малко сексуални контакти, за разлика от двойките, които нямат телевизор в спалнята. Достатъчно е
да преместите устройството в хола или в помещение, където не спите.

Кухнята е в синьо

Ако ви се струва, че цветовете нямат нищо общо с апетита, грешите! Някои експерти твърдят, че цвета на трaпазарията влияе на апетита. Синият цвят “убива” апетита и е чудесен начин, ако искате да отслабнете. Освен това, синият цвят е добър избор за спалнята, защото призовава към сън, а е твърде студен за място, където се събира цялото семейство.

Нямате цветни детайли

Когато избирате възглавница или тапети позволете си малко свобода. Смесете цвета и структурата и дайте на дома си идентичност. Домовете, които са оцветени само в един цвят, без цветни детайли напомнят на болница и стерилни помещения, в които няма място за положителна енергия.
Набавете си някой Фън Шуй детайл, изберете закачливи тапети или подновете дивана със забавни възглавници.