НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ 9 признака, които показват, че сте нещастни

9 признака, които показват, че сте нещастни

0

9-znaci-koi-ukazuvaat-deka-ste-nesrekjni-01

Всички заслужават да бъдат щастливи. Всеки има няколко неща, за които е искрено благодарен в живота си и в комбинация с постигането на мир в сегашния момент и улавянето на нови възможности за успех, може да се намери истинското щастие.

Но ако не сте доволни от собствения си живот? Как може да знаете, че нещо не е наред?

Тези 9 признака означават, че сте нещастни:

1. Винаги се връщате към миналото

Живеенето в миналото води до състояние на недоволство, защото когато мислите за него, започвате да преживявате нещата, които са вече зад вас, а най-често това са негативни неща.

Всички сме били разочаровани, съжаляваме за някои неща, разстроени сме и позволяваме на това да унищожи сегашния момент.

Какво било, било. Не можете да го промените, но може да научите добър урок от всички лоши и горчиви преживявания и да продължите нататък.

2. Очаквате твърде много

Постоянно сте в ситуация, в която очаквате другите да се отнасят така, както вие искате? Или животът да подреди кубчетата както сте мечтали?

Ето я истината – в живота никога не става така, както сте планирали. А ако очаквате твърде много, завършвате с разочарования.

Лек за тази ситуация? Намалете очакванията си. Приемете пораженията и на тяхно място нека дойдат удоволствията, които изпитвате в момента.

3. Винаги искате повече

Трябва да имате всички най-нови продукти, независимо дали става дума за технология, дрехи или козметика. Искате повече пари, повече приятели, по-голяма къща, искате да излизате всеки ден, искате да бъдете като тази ваша колежка, на която всички тези неща очевидно й се поднасят на готово…

Факт: Вие се фокусирате върху нещата, които нямате в живота си. А според закона за привличането, тези неща се увеличават двойно. Тяхното неизпълнение ви прави нещастни.

Фокусирайте се върху това, което вече имате в живота си и отделете време да изказвате благодарност. Задайте си цели и започнете да ги изпълнявате една по една, но се стремете към неща, от които наистина се нуждаете, а не неща, които изглеждат добре пред другите.

4. Не сте намерили вашата страст

Щастливият живот е равен на пълноценен живот. Това може да бъде известно хоби от детството, дейност, която обичате да правите в компанията на приятели или приятен начин да прекарате време със себе си. Такива дейности често имат потенциал да се превърнат в бизнес, а работа, която не ви доставя удоволствие – не е работа.

Намерете вашата страст и я следвайте.

5. Не намирате причина да се засмеете

Случвало ли ви се е някога да прекарате цял ден, без да се засмеете? Това е сигурен знак, че сте нещастни. Огледайте се добре около вас. Винаги има причина за усмивка. За начало, намерете поне едно нещо, което ще ви накара да се смеете – хубава книга или филм, забавен виц, любима приятелка, вашите близки. Смейте се, здравословно е.

6. Всички във вашето обкръжение са нещастни

Как може да сте щастливи, ако сте заобиколени от негативни хора?

Дистанцирайте се от всички недоволни хора и вместо тях, намерете различно обкръжение, което вижда светлата страна на живота.

7. Никога не сте инициатор за нищо

Постоянно желаете да се случи нещо добро и чакате да “падне” като гръм от ясно небе и се чудите защо сте нещастни? Щастливите хора за себе си казват, че са шивачи на собствено си щастие. Те са смели и винаги първи инициатори за нещо ново, което обикновено води до успех. Действайте още днес!

8. Правите твърде много планове

Вие сте антоним на тези, които живеят в миналото; вместо това, сте обсебени от бъдещето. Страхувате се какво ще се случи за 5 или 10 години и неуморно правите планове, докато животът ви минава.

Често се губите в собствените си мечти и толкова много планове за бъдещето, а нищо не постигате в настоящето.

Не падайте в този капан. Мислете трезво и живейте в настоящето, където наистина можете да направите нещо за по-добро бъдеще.

9. Винаги сте в лошо настроение

Това е един от най-ярките признаци, че сте нещастни. Негативни сте, не виждате доброто в хората, криете се зад сарказъм като отбранително оръжие, винаги искате да правите нещо друго, вместо нещата, които имате в момента.

Това всъщност е отношение към живота. А вие го храните с лошо настроение. Нямате навика да цените, каквото и да се случи – вие искате нещо друго или трето, обвинявате другите, живота и постоянно си измисляте извинения.

Намерете начин да вкарате доза положителна енергия в живота си. Всеки има специална рецепта за щастие – за някого това е дружба с приятели, за друг физическа активност, за трети четене на книги. Визуализирайте себе си като живеете щастлив живот, всяка сутрин благодарете за всички хубави неща, които имате.

Без съмнение има много признаци, които показват, че не сте щастливи, но щастието е позиция, състояние на ума. А понякога е точно зад ъгъла и чака да се обърнете.