НАЧАЛО ЗДРАВЕ Премахване на камъни в бъбреците: Природна рецепта, която ще ви спаси от...

Премахване на камъни в бъбреците: Природна рецепта, която ще ви спаси от болките

0
Премахване на камъни в бъбреците: Природна рецепта, която ще ви спаси от болките
Премахване на камъни в бъбреците: Природна рецепта, която ще ви спаси от болките

Много хора дори и не предполагат за наличие на песъчинки или камъни в бъбреците си, докато не изпитат силните болки.

Камъните могат да се намират в самия бъбрек, в бъбречното легенче, в пикочопровода или в пикочния мехур. Срещат се по-често у мъжете, отколкото при жените.

Много от камъните, които се образуват в бъбреците, минават по пикочопровода и слизат в мехура, откъдето се изхвърлят навън с урината. Не се редки обаче случаите, при които камъкът застава някъде в пикочопровода и причинява много силни болки, които се дължат на усилието на пикочопровода да избута надолу камъка. Спирането на болките означава, че е минал надолу. Понякога камъкът остава в пикочопровода и така го запушва, че урината от този бъбрек не може да слиза в мехура и поради това бъбрекът се разширява от прекомерното набиране на урина в него и вътрешността му се уврежда.

Причини:

За образуването на камъните имат значение различни фактори: нарушаване на регулативната дейност на централната нервна система, стресът и най-вече страхът, обмяната на веществата, възпалителните заболявания на пикочните пътища, инфекциите, чревните бактерии.

Основна причина за бъбречнокаменната болест обаче остава начинът на живот на съвременния човек: преяждането, употребата на неподходящи храни и напитки, седящият живот, затлъстяването и др. Предразположението към боледуване от ревматизъм, подагра, затлъстявяне, диабет, екзема, невралгии и др. също влияе върху образуването на камъни в бъбреците.

За щастие съществуват домашни лекове, предавани от поколение на поколение и доказали своята ефективност във времето.

С тази рецепта, максимум  за една седмица ще успеете да премахнете наличните камъни или пясък в бъбреците.

Необходими са ви следните продукти:

100 мл. лимонов сок

100 мл. зехтин

100 мл. бира

Начин на приготвяне:

Всички продукти изсипете в бутилка и ги разбъркайте. Пийте сутрин на гладно по 50 мл. Задължително разклатете бутилката преди употреба. За шест дни камъка би трябвало да излезе, а пясъкът за 3-4 дни.

Преди употреба на този домашен лек се консултирайте с вашия личен лекар!

Забележка: Лимоновият сок трябва да бъде от органичен изцеден лимон, както и не забравяйте да приемате много вода.