НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Кафе, по което полудя цял Холивуд: топи килограмите и укрепва имунитета!

Кафе, по което полудя цял Холивуд: топи килограмите и укрепва имунитета!

0

fotokafefoto

Това е кафе в комбинация с кокосово масло. Въпреки че може да ви звучи като лоша комбинация, всъщност е много вкусно, а и има множество положителни ефекти, благодарение на това, че е едно от най-здравословните масла на света. Цял Холивуд полудя по тази напитка – така че защо да не опитате и вие?

Сто грама кокосово масло има 800 до 900 калории, но независимо от енергийната стойност, кокосовото масло има голямо влияние върху по-лесното сваляне на килограми, тъй като ускорява метаболизма и ни дава необходимата енергия.

Кокосовото масло притежава уникален състав и не прилича на никое друго. То е изградено основно от средноверижни мастни киселини, за разлика от познатите ни растителни и животински мазнини, които са съставени от дълговерижни наситени мастни киселини.

Поради този състав кокосовото масло бързо и лесно се усвоява и става източник на енергия. След продължителна консумация настъпва ускорението на метаболизма. Освен това, поради основната си съставка – лауриновата киселина, това масло укрепва нашия имунитет. Поради същата съставка, маслото има и антибактериално, ативирусно и антигъбично действие.

Поради тези ефекти на кокосовото масло, хората все повече започват да го използват с кафето. Кокосовото масло обогатява неговия вкус.

Поставете лъжичка или две кокосово масло в чаша и залейте с кафе или пригответе кафето и докато е още топло, дпбавете лъжичка кокосово масло.