НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Важно: Когато миете ръцете си задължително сваляйте пръстените – Ето и защо!

Важно: Когато миете ръцете си задължително сваляйте пръстените – Ето и защо!

1
ВАЖНО: Когато миете ръцете си задължително сваляйте пръстените - Ето и защо!
ВАЖНО: Когато миете ръцете си задължително сваляйте пръстените – Ето и защо!

Измиването на ръцете е от обичайните хигиенни навици след посещение на тоалетна, преди и след хранене, както и в много други ситуации. Възниква въпросът как е по-добре: да се мият ръцете с бижута или да се свалят преди да започнете да се миете.

Повърхността на ръцете може да бъде заразена с бактерии, така че е важно редовно да се миете през целия ден. Хигиената им много зависи от бижутата, които може би носите на ръце. “Когато мием ръцете с пръстени, позволяваме на водата и сапуна да попаднат между пръстените и кожата на ръцете, което е плодородна почва за развитие на бактерии. В болниците отделяме много време, за да научим хората правилно да мият ръцете си. На служителите не им е позволено да носят ръкавици, пръстени и часовници, защото това са елементи, които пренасят бактерии”- казва Ангела Васало, директор на центъра за инфекциозни болести в Сейнт Джоунс Хелт Център в Санта Моника.

Именно поради това медицинският експерт препоръчва свалянето на бижутата преди измиване на ръцете, за да не позволяваме на бактериите, които са невидими с невъоръжено око, да се събират в и около пръстените. Освен това, със свалянето на пръстените, защитаваме бижута от унищожение. Експертите препоръчват веднъж седмично пръстените да се почистват със суха и мека кърпа. След това, поставете бижутата в UV стерилизатор за отстраняване на бактерии, а можете да използвате и домашни рецепти за почистване.