НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Внимавайте какво си пожелавате, защото може да ви се сбъдне!

Внимавайте какво си пожелавате, защото може да ви се сбъдне!

0
Внимавайте какво си пожелавате, защото може да ви се сбъдне!
Внимавайте какво си пожелавате, защото може да ви се сбъдне!

Защо, когато някой каже нещо лошо, веднага почуквате на дърво? Защото не искате същото да се случи и на вас, нали? Но, когато желаете нещо хубаво и го получите веднага, на какво се дължи това?

Тази кратка история е такъв пример:

“Седяхме аз и моите колеги в университета, готови за полагане на изпит в наказателна сесия. Този предмет ни беше последния шанс да избегнем повтаряне на годината.

Аз и още едно момиче се бяхме оставили на случайността и знанията.

Момичето беше научило всичко от “А до Я”, но все още се страхуваше от въпросите и професорката.

Аз я убеждавах, че професорката е една от най-добрите във факултета, а въпросите със сигурност няма да бъдат толкова трудни, колкото си мисли.

Тя ми отговори:

– Колко би било хубаво, ако професорката ни каже на всички да напишем само по пет въпроса, които знаем най-добре.

Каза това с толкова силно желание и искреност, че дори поисках аз да съм професор и да го направя за нея.

Влезе асистента и ни съобщи, че професорката не е в състояние да дойде поради лични причини, но изпита ще се проведе. Тя го помолила той да се погрижи за всичко и да ни наблюдава по време на изпита.

Асистентът се обърна към нас и ни каза:

– Професорката ми съобщи, че може да напишете само по един въпрос, който знаете най-добре, като извинение за това, че не може да присъства и да проведе изпита.

Всички започнаха да ръкопляскат и да се радват, веднага започвайки да пълнят изпитните тетрадки с отговора на въпроса, който най-добре са научили.

Обърнах се и погледнах моята колежка. Беше щастлива, а аз и казах: Внимавай какво си пожелаваш, защото може да ти се сбъдне!

Тя се усмихна и от този ден знаех, че това ще бъде нейното мото в живота, а също и моето, тъй като и двамата осъзнахме колко е голяма силата на положителните мисли и желания, която винаги ще бъде готова да ни води, ако ние й позволим.”

Затова внимавайте какво си пожелавате, защото може да ви се сбъдне!