НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА 8 фантастични трика, които ще улеснят ежедневието ви

8 фантастични трика, които ще улеснят ежедневието ви

0
8 фантастични трика, които ще улеснят ежедневието ви
8 фантастични трика, които ще улеснят ежедневието ви

Освен всичко, което ни поднася животът, е много важно да знаем как да се ориентираме и да го улесним при всяка възможност. Затова днес споделяме с Вас 8 фантастични трика, които ще ви помогнат в много ежедневни ситуации. Може би някои от тях са ви познати, а за други ще се запитате защо не сте ги разбрали по-рано.

1. Без чужда помощ, понякога не е никак лесно да закопчаете гривна. В този случай, използвайте тиксо и фиксирайте едната част от гривната да не се плъзга, за да можете да я закопчате по-лесно.

2. От вътрешната страна на блуза зашийте лента и през нея прекарайте презрамката на сутиена. По този начин презрамките няма да могат да излязат от блузата.

3. Ако искате да изтриете лак за нокти, а у дома нямате лакочистител, тогава използвайте безцветен лак. Намажете един слой и преди да изсъхне изтрийте и двата лака. Безцветният лак ще изтрие и стария.

4. Сапуните с аромат на лимон придават свежест, без значение къде се намират. Затова, поставете ги в чекмеджетата и рафтовете за бельо и гардеробите ще миришат още по-хубаво. С този трик са си служили нашите майки и баби.

5. В обувките, от които се разпространяват неприятни миризми поставете платнени торбички, пълни със сода за хляб и ги оставете да отстоят цяла нощ. На сутринта, неприятните миризми ще са изчезнали.

6. Ако краищата на връзките на обувките ви са повредени, изглеждат много неподредено. За да изглеждат маратонките като нови, след като ги изперете, повредените краища на връзките ги намажете с безцветен лак.

7. Ако бързате и забележите, че определена част от ризата ви не е изгладена, използвайте пресата за коса. Много по-бързо и по-лесно ще изгладите измачканата част и няма да е необходимо да използвате ютията и дъската за гладене.

8. Шивачките отдавна използват този трик, но ако до сега не ви е хрумнал, тогава запомнете, че много по-лесно е да зашиете стар сутиен на рокля с гол гръб, отколкото да носите от тези с прозрачните презрамки или да оставите всичко да се вижда. Всичко, което е необходимо, е да изрежете задната част на сутиена, но и презрамките, т.е. трябва да ви останат само чашките.