НАЧАЛО ЗДРАВЕ Мед и канела-няколко причини защо всеки ден трябва да ги ядете

Мед и канела-няколко причини защо всеки ден трябва да ги ядете

0
Няколко причини защо всеки ден трябва да ядете мед и канела
Няколко причини защо всеки ден трябва да ядете мед и канела

Може би ви звучи невероятно, но сместа от мед и канела може да излекува почти всички болести. А, най-хубавото е, че тези хранителни стоки попадат сред едни от най-евтините.

Всички лекари и диетолози препоръчват поне веднъж в деня да консумирате мед и канела върху парче хляб за закуска или вместо десерт.

Ето защо:

1. Вместо мармалад, върху хляб си намажете мед заедно с 1 чаена лъжичка канела на прах. Редовната консумация ще ви помогне да заличите дори и хроничен артрит.

2. Смесете 2 супени лъжици мед и 3 чаени лъжички канела в голяма чаша за чай. След като го изпиете, нивото на холестерола ще се намали с 10% в рамките на 2 часа.

3. В чаша гореща вода смесете 2 супени лъжици мед и 1 супена лъжица канела на прах. Напитката консумирайте сутрин и вечер. При редовна консумация може да се излекува дори и хроничен артрит.

4. Ако сте настинали, приемайте 1 чаена лъжичка мед с ¼ чаена лъжичка канела. Всяка сутрин, 3 поредни дни консумирайте от тази смес и се избавете от простудата, кашлицата и запушения нос.

5. Дневният прием на мед и канела на прах, укрепва имунитета и защитава организма от бактерии и вируси.

6. Сварете мед и канела на прах в 1 чаша вода. Всяка сутрин пийте от сместа на празен стомах, половин час преди закуска. Ако редовно консумирате с течение на времето ще забележите загуба на килограми.

7. Всяка сутрин мийте устата с топла вода, смесена с 1 чаена лъжичка мед и канела. Това ще ви помогне да запазите свежия дъх през целия ден.

8. Във каквато и форма да ги консумирате, медът и канелата значително ще намалят болките в стомаха.