НАЧАЛО ЗДРАВЕ Никога няма да изхвърлите семките от динята, ако прочетете това

Никога няма да изхвърлите семките от динята, ако прочетете това

0
Никога няма да изхвърлите семките от динята, ако прочетете това
Никога няма да изхвърлите семките от динята, ако прочетете това

Много хора хвърлят семките от динята, но не би трябвало да е така.

Семките на динята са здравословни, въпреки че ще се съгласите, че не са толкова вкусни като самата диня.

Въпреки това, диетолозите съветват да ги ядете, защото са богати на протеини, витамини, магнезий … Тези съставки намаляват нивото на лошия холестерол, рискът от възпаление и риска от сърдечни заболявания.

Семките на различните плодове обикновено са полезни за здравето, но семената на динята, поради всички хранителни вещества, са най-добрият избор, казват експерти.

Също така, диетолозите съветват, че най-добре е да се ядат когато покълнат, защото тогава са истинско протеиново съкровище. Ако изядете семена, които са стояли в съд с 200 мл. вода, приемате 10 грама протеин.

За да се възползвате от лековитостта на семената е необходимо те да се сварят, смелят или изпекат. Те съдържат диетични влакна, необходими за нормалната работа на храносмилателния тракт, помагат в случай на възникване на чревни паразити, както и за лечение на жълтеница, водни заболявания и възпаления в организма.

Семките на динята съдържат веществото цитрулин, което действа като антиоксидант, помага за разширението на кръвоносните съдове, при атеросклероза, при високо кръвно налягане и стенокардия.

Американски учени в началото на 20 век, написали, че семената от диня са много полезни за лечение на бъбреците и пикочните пътища. Според тях използването на чая от пресни семена е чудесен диуретик и се препоръчва за премахване на камъчета и пясък от бъбреците и пикочните пътища.

Рецепта за чай

Вземат се 4 супени лъжици пресни семена от диня и се смилат в мелничка за кафе. Варят се 15 минути в 2 литра вода. Това количество се разпределя и се пие в продължение на два дни, а третия ден се прави почивка. Този процес се прави няколко седмици. Два дни се пие, третия ден почивка.