НАЧАЛО ЗДРАВЕ 3 фурми дневно и само 12 дни – Ето какво ще се...

3 фурми дневно и само 12 дни – Ето какво ще се случи!

0
3 фурми дневно и само 12 дни - Ето какво ще се случи!
3 фурми дневно и само 12 дни - Ето какво ще се случи!

Замисляли ли сте се някога какво ще се случи, ако започнете да ядете фурми?

Вероятно не.

Повече от хората не мислят за фурмите и тяхното влияние върху здравето. Но ако започнете да ядете по 3 фурми на ден ето какво ще се случи.

Хранителни са – Първото нещо, което ще забележите е, че фурмите са много хранителни. Не трябва да взимате допълнителни витамини, ако ядете по 3 фурми на ден. Те съдържат мед, калий, фибри от манган, витамин Б-6 и магнезий.

Подобряват храносмилането – Те са чудесна храна за храносмилането. Ако имате проблеми като запек или други проблеми с храносмилателния тракт, фурмите могат да ви помогнат. Те съдържат фибри, които са лечебни и намаляват риска от рак на дебелото черво. Фурмите се препоръчват и за лечение на хемероиди.

Фурмите като аналгетик – Поради това, че съдържат доста магнезий, фурмите могат да смекчат болката и да помогнат при подуване. Проучвания показват, че магнезият във фурмите може да помогне за намаляване на артериалните възпаления, да намали риска от сърдечни заболявания, както и редица други възпаления.

Фурми за здравословна бременност – В едно проучване са били изследвани 69 жени, при което се е стигнало до заключението, че ако жените ядат фурми по време на последните 4 седмици до раждането, то ще бъде леко. Фурмите също помагат при отслабване след бременност.

Фурмите като лекарство за високо кръвно налягане и инсулт – Магнезият, който съдържат фурмите е полезен и когато става въпрос за високо кръвно налягане. Калият във фурмите също е полезен, защото помага за по-добра работа на сърцето и понижава кръвното налягане. Фурмите имат някакво влияние и върху риска от инсулт. Седем различни проучвания са доказали, че магнезият намалява риска от инсулт с около 10% на всеки сто милиграма магнезий, ако се приема ежедневно. Изследването е публикувано в American Journal of Clinical Nutrition и ясно показва, че фурмите могат да намалят риска от инсулт.

Подобряват работата на мозъка – Има проучвания, които доказват, че фурмите са много полезни за здравето и работата на мозъка. Фурмите изострят ума и ако ги ядете ежедневно ще подобрите и паметта си.