НАЧАЛО ЗДРАВЕ Пригответе си масло срещу псориазис с жълт кантарион и невен

Пригответе си масло срещу псориазис с жълт кантарион и невен

0
Пригответе си масло срещу псориазис с жълт кантарион и невен
Пригответе си масло срещу псориазис с жълт кантарион и невен

Псориазис – често срещано заболяване, което причинява различни неудобства на хората, които го имат. Затова решихме да споделим с вас един ефективен лек, за който вече имаме добри отзиви от хора, които са го използвали и са доволни от резултатите.

Бутилка от 1 литър с широко гърло се пълни с цвят от жълт кантарион. Добавя се ситно нарязан цвят от невен и една шепа равнец.

В бутилката след това се добавя зехтин, пшенично или слънчогледово масло. Затваря се добре и се оставя на слънчево място, където трябва да стои три седмици.

Когато маслото стане червено, се прецежда през марля.

След това се добавя още 10 грама масло от хвойна и 5 грама масло от лавандула. Всичко се разбърква добре.

С полученото масло се масажират болните места от 1 до 2 пъти на ден.

Маслото може да се използва и при други кожни заболявания: екцеми, лишеи, суха кожа, струпеи, изгаряния. Раните трябва да се измиват с чай от лайка или хвощ.

Всеки втори ден кожата се почиства с вода, в която предварително е сварена дъбова кора и 3 до 4 супени лъжици хвощ. Тази смес се вари 10 минути в 1 литър вода. С охладената течност се почиства кожата, изсушава се и се маже с приготвеното масло.

Тъй като при псориазис е много важна храната, се препоръчва да не се ядат картофи, бял боб, овесени ядки, захар, тесто, свинска мас, банани, круши, алкохол, кафе и да не се пушат цигари.

За къпане се препоръчва вана от сено. Взема се 1 кг сено, поставя се в платнена торбичка и в голяма купа се вари 20 минути. Всичко заедно след това се поставя във ваната и се добавя чиста хладка вода.

Във ваната можете да останете 20 минути, а след това да вземете душ с хладка вода.

Ако ви сърби кожата, намажете с маслото.

Ваната се прави два пъти седмично. Повтаря се, докато изчезне болестта.

При псориазис е полезно и къпането във вода, където е варена овесена слама. Ваната се прави по същия начин, както и предишната. Можете последователно да използвате първо едната, а след това другата.

Ако кожата има стари рани, които трудно заздравяват, за измиване се използва чай от невен, трева, здравец, лайка и хвощ.