НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Ужасяващо: Как би изглеждал живота ни, ако Слънцето изчезне за 7 дни?

Ужасяващо: Как би изглеждал живота ни, ако Слънцето изчезне за 7 дни?

0
Ужасяващо: Как би изглеждал живота ни, когато Слънцето изчезне за 7 дни?
Ужасяващо: Как би изглеждал живота ни, ако Слънцето изчезне за 7 дни?

Питали ли сте се някога как би изглеждал света и живота ни, ако няма Слънце?

Лъчите на Слънцето предават положителната енергия, когато се появят, особено в летните и пролетните месеци. В края на всеки есенно-зимен период, който включва къси и мрачни дни, с радост очакваме първите лъчи на Слънцето. Но дали някога сте се питали как би изглеждал живота ни и света, ако го няма Слънцето?

Слънцето ни предоставя сила и енергия за ставане от леглото и за началото на всеки нов ден. Това помага за укрепване на костите с помощта на витамин D, който се образува в тялото при излагане на слънчеви лъчи, но помага и в борбата срещу депресия. С други думи, без Слънце ще се появят психологически проблеми, но това е само началото на промените на планетата, посочва портала Science.

Самата планета би получила нови и неузнаваеми характеристики, от които първоначално би се забелязала мрачна и студена обстановка. Въпреки че не чувстваме земната ротация, тя е важна за деня и нощта. Ако слънцето изчезне, на Земята би възникнал мрак в рамките на 8,5 минути, колкото е необходимо на Слънчевата светлина да достигне до Земята.

Студът би настъпил по-бавно, но последствията от него биха били много по-трудно поносими за повечето хора. Температурата на планетата ще падне до -17,8 градуса в рамките на една седмица, което не е достатъчно, за да се запази живота на Земята.

Липсата на Слънце означава и липса на фотосинтеза – процес, чрез който растенията преобразуват слънчевата светлина в енергия. Това означава постепенно намаляване на условията за живот на Земята. Растения, които не извършват фотосинтеза биха изгубили своите хранителни свойства, следствие на което животните биха останали без храна.

Най-голямо влияние от изчезването на Слънцето би се отразило в космоса и пространствата, където човешкото око няма достъп. Въртейки се около оста си, Земята едновременно обикаля около Слънцето, което с Гравитационната сила държи заедно всички планети в нашата Слънчева система. Без гравитацията, нашата и всички останали планети биха се “разбягали” из космоса. Това ще доведе до нови опасности и възможност за сблъсъци с комети, метеорити или други планети.

Вариант, в който Слънцето би си “взело” почивка за 7 дни, изобщо не е желателен. Така че като се замислим, няколко мрачни дни през есента или зимата не са толкова зле.