НАЧАЛО ЗДРАВЕ Притиснете тази точка в ухото – ще се освободите от целия стрес!

Притиснете тази точка в ухото – ще се освободите от целия стрес!

0
Притиснете тази точка в ухото - ще се освободите от целия стрес!
Притиснете тази точка в ухото – ще се освободите от целия стрес!

Руският психиатър и лекар Марк Сандомирски разкри как да се отървете от стреса по съвсем лесен начин. С оглед на това, че продължителното излагане на стрес може да предизвика сериозни здравословни проблеми, не е лошо да се пробва. Тялото има силни защитни механизми срещу стрес. Според този лекар, ключовата точка за освобождаване от стреса се намира в ухото, точно както е показано на картинката.

Тя се намира в центъра на горната трета част от ухото.

Този лекар съветва да се прави масаж на тази точка с помощта на клечка за уши, или още по-лесно – с помощта на пръст. Необходимо е с кръгови движения да я масажирате и да дишате дълбоко.

При вдишване погледнете на лявата страна, а при издишване погледнете надясно. Съветът е масажът да се прави преди лягане.

Как можем да се справим със стреса по друг начин?

Ако се замислим има много причини, които предизвикват стрес и за не позволяваме той да ни повлияе отрицателно, трябва да се научим да го управлявяме. Една от най-важните стъпки за справяне със стреса е спорта и редовните упражнения.Когато сме под стрес тялото ни веднага се подготвя за реакция. Редовните упражнения помагат да намалим производството на хормони на стреса и свързаните с тях невро химикали. По този начин, упражненията могат да помогнат да избегнем увреждането на здравето ни, което продължителният стрес може да предизвика. В действителност проучванията са установили, че упражненията са мощен антидепресант и спасение за много хора.

От векове в източните религиозни традиции, медитацията и други техники за релаксация, са добре известнии широко популярни. Сега западната медицина и психология преоткриват тази мъдрост и я превръщат в прости методи с научно доказана ефективност. В действителност напредналите медитатори, могат значително да контролират кръвното си налягане, както и сърдечната честота.

Спрете употребата на алкохол и цигари, тъй като това са вещества, които могат значително да изострят чувствителността Ви. Те могат да ви направят неефективни в справянето и преодоляването на стреса.