НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Какво ще се случи, ако пиете по чаша оризова вода на ден?

Какво ще се случи, ако пиете по чаша оризова вода на ден?

Какво ще се случи, ако пиете по чаша оризова вода на ден?
Какво ще се случи, ако пиете по чаша оризова вода на ден?

Сигурно вече сте запознати с предимствата на оризовата вода. Коментарите на консуматорите са повече от положителни, така че решихме отново да анализираме тази изключително здравословна напитка, която е богата на хранителни вещества.

Ако все още не сте започнали да я пиете, започнете от утре – ще бъдете изненадани от ползите й.

Напитката ще ви осигури допълнителна енергия, ще реши проблема с констипация, а може и да предотврати някои видове рак. Тази стара азиатска рецепта се използва от векове, евтина е и е лесна за приготвяне.

Какво представлява оризовата вода и как се приготвя?

Сварете ориза в по-голямо количество вода от обикновено.

Изцедете го и го използвайте за приготвяне на ястия, а оризовата вода можете да пиете гореща или студена и да я използвате за козметични цели.

Нишестето, което се отделя при процеса на кипене съдържа полезни аминокиселини и минерали.

Най-добре е да се изпие една чаша веднага. Ако приготвите по-голямо количество, съхранявайте го в хладилник и го консумирайте в рамките на 2-3 дни.

Какво да очаквате, ако пиете по чаша оризова вода на ден?

Оризовата вода съдържа много витамини, а освен за пиене, много жени я използват и като тоник за лице или пък мият косата си с нея.

Жените от Китай и Индия поддържат дългата си, черна коса като я изплакват с оризова вода. На много азиатки косата им не побелява до 90 годишна възраст.

Отлична е за тялото

Оризовата вода е отличен източник на въглехидрати и може да осигури енергия. Има голямо количество фибри, които регулират храносмилането и предотвратяват запек.

Също така, има антиоксидантни свойства като превантивно действа за предотвратяване на появата на някои видове рак и предпазва от увреждане на кожата от слънцето.

Някои консумират оризовата вода за намаляване на телесното тегло. Особено е подходяща за хора с хипертония.

Може да се пие от бебета, но може да се приготвя и баня за лечение на кожни обриви. Помага за лечение на диария и намаляване на висока температура.

Най-добре е да се използва интегрален ориз

Както вече ви е известно, интегралния ориз е много по-здравословен от белия. Според LiveScience.com, почти 90% от В-витамините на ориза се отнемат при процеса на преработка и избелване.

Други хранителни вещества, като магнезий и фосфор също са значително намалени след този процес. Затова използвайте интегрален ориз.

loading...