НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Мъже, не носете мобилния си телефон в джоба – може да ви...

Мъже, не носете мобилния си телефон в джоба – може да ви се случи това!

0
Мъже, не носете мобилния си телефон в джоба - може да ви се случи това!
Мъже, не носете мобилния си телефон в джоба - може да ви се случи това!

Въпреки всички предупреждения, че мобилните телефони излъчват радиация, която вреди на човешкия организъм, повечето хора продължават да поставят своите телефони в джобовете на панталоните.

Експертите предупреждават, че има негативни последици, особено за мъжете.

В най-новото проучване е изследвана радиацията от мобилните телефони, докато устройството се намира в джобовете на панталоните.

Било установено, че носенето на мобилния близо до гениталиите намалява броя на сперматозоидите.

Участници от австралийски университет с години събирали доказателства, за да могат да анализират тенденциите и да идентифицират потенциалния причинител на проблемите.

Оказва се, че 14% от хората имат проблем със зачеването и безплодието. Малък детайл, какъвто е мястото на съхранение на мобилния, може да бъде много важен.

“В повечето проучвания е установена загуба на сперматозоиди от това лъчение, както и, че нанася щети и на ДНК.” – Обясняват авторите на проучването.

Те направили преглед на 27 изследвания и 21 от тях показват, че съществува връзка между радиацията на мобилните телефони и увреждането на спермата.

Чрез анализиране на 1492 проби сперма, било установено, че мобилните телефони намаляват подвижността на сперматозоидите с 8% и устойчивостта с 9%.

Световната здравна организация през 2011 г. обявява, че радиацията от мобилните телефони има лошо влияние върху човешкия организъм и причинява рак.