НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Родените в края на юли са най-щастливи, разберете кои са най-депресирани?

Родените в края на юли са най-щастливи, разберете кои са най-депресирани?

0
Родените в края на юли са най-щастливи, разберете кои са най-депресирани?
Родените в края на юли са най-щастливи, разберете кои са най-депресирани?

Като цяло, хората, родени през летните месеци са много по-положителни от останалите. В проучване, което имало за цел да установи коя дата е най-подходяща за рожден ден, са взели участие 2000 души. А този ден е 28 юли!

Проучване на сайта “Interflora.co.uk” запитало хората как се чувстват на рождения си ден и в съответствие с отговорите направили определени заключения.

Критерии: горещо време, лято и близостта на заплатата.

60% от родените през юни, 59% от родените през юли и 53% през август са щастливи, че рожденният им ден е именно тогава.

28 юли е избран по следните критерии: На този ден обикновено времето е слънчево, близо е до изплащане на заплатите и е лято.

Съвсем очаквано, зимните рождени дни се най-депресивни, особено тези на 16 декември. Това е така поради студеното време и близостта на Коледа. 1/3 от анкетираните казват, че именно Коледа засенчва рождения им ден.

Как да бъдем щастливи всеки ден, без значение на зодията?

1. Поискайте си прошка за грешките, които сте допуснали предишния ден
Едва ли има човек, който смята себе си за безгрешен. Всички правим грешки – действия или реакции, за които по-късно съжаляваме, защото знаем, че е било по-добре да не ги правим. Прошката помага да се справим с всичко това. Благодарение на нея ние се освобождаваме от причините за нашето страдание. Признанието за допуснатите грешки не може да промени миналото, но може да създаде едно ново и по-добро настояще. Вгледайте се вътре в себе си, намерете сенките, осъзнайте тяхната преходна природа и ги премахнете от живота си.

2. Изразявайте благодарност
Всеки нов ден трябва да сме благодарни за това, че сме живи. Трябва да сме благодарни и за всичките си земни преживявания, дори и на пръв поглед някои от тях да ни изглеждат като негативни за нас. Винаги съществува нещо за което да сме благодарни, просто трябва да погледнем около нас и вътре в нас.

Чрез изразяването на благодарност ние чувстваме едно блаженство и щастие от това, което имаме. Не се тревожете за нещата, които нямате, защото това ще ви доведе само до разочарование и страдания. Дори и във вашите очи животът ви да не е идеален, то по всяко време можете да спрете и да се замислите за нещата, които имате и цените в него. Сменете призмата и мислете само за това, което ви радва, което ви доставя удоволствие – мислете за прекрасните отношения, които сте създали.

Ако все пак изпитвате трудност да намерите нещо, за което да сте благодарни, се върнете към основните неща. Кажете си: „Благодарен съм на глътката въздух, която ми дава живот”. Кажете го и го почувствайте. Няма значение как изразявате благодарност, стига намеренията ви да са съзнателни.

3. Усмихвайте се дори без причина
Усмивката е едно от най-добрите неща, които можем да направим рано сутрин. Няма как да се чувстваме ядосани, когато се усмихваме. Създайте си навик всеки ден, поглеждайки се сутрин пред огледалото, да се усмихвате в рамките на няколко минути. Това упражнение ще ви зарежда с много положителна енергия за начало на новия ден.

Вижте ощеТова са перфектните любовни комбинации в хороскопа

Когато се усмихваме ние отключваме хормоните на щастието – серотонин и ендорфин. Те заливат мозъка и бързо премахват меланхолията. Усмивките доказано намаляват стреса и кръвното налягане. Освен това повишават имунитета, което е още една причина да се усмихвате, след като се събудите. Затова не се колебайте дори и без причина се усмихвайте и ще почувствате облекчение.

4. Подредете мислите си и определете целите си за деня
Погледнете на мислите си сякаш те са магически заклинания, които се проектират в реалния свят благодарение на съзнанието ви. Мислите оформят реалността, която ние лично преживяваме. Ако си мислим целенасочено за нещо, свързано със съзнанието или някаква житейска ситуация, ние го караме да се случи.

Ако искаме да бъдем щастливи, вършим неща, които са ни носили щастие преди или неща, които чувстваме, че ще ни направят щастливи. Ако искаме да се измъкнем от физическа или емоционално вредна среда, правим планове как да се преместим някъде другаде. Без тази първоначална енергия за придвижване на нещата в нова посока, ситуацията няма да се промени, както ни се иска.