НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Ето какво ще се случи, ако един месец не пиете кафе

Ето какво ще се случи, ако един месец не пиете кафе

0
Ето какво ще се случи, ако един месец не пиете кафе
Ето какво ще се случи, ако един месец не пиете кафе

Журналистка от сайта Byrdie.com за три седмици спряла да пие кафе заради проблеми с кожата, а резултатите били невероятни. Споделяме ви нейното преживяване.

Ако поне веднъж сте били при дерматолог, сигурна съм, че ви е препоръчал да пиете по-малко кафе или изцяло да го спрете. Дерматологът няколко пъти ме посъветва да го направя, но не бях готова да се откажа от моята кофеинова зависимост. Но от чисто любопитство реших да не пия кафе три седмици, а в продължението ще ви разкажа до какви невероятни резултати стигнах.

Сигурно поне сто пъти сте чували някой да твърди, че отказването от някои хранителни стоки е допринесло за по-добър външен вид на кожата. Много често става дума за захар, млечни продукти, пшенично брашно или кафе. Безброй пъти от дерматолога съм чула, че отказът от кафе ще допринесе за по-добър външен вид на кожата ми, затова реших да се откажа от моят сутрешен ритуал на няколко седмици – споделя известна журналистка.

Е, защо кафето е „виновника“? Накратко, научно обяснено: кафето съдържа много киселини. Големите дози кофеин в комбинация с хормони, особено хормоните на стреса, се отразяват много зле на вашата кожа. Преди всичко, кафето е диуретик и насърчава уринирането, като предизвиква дехидратация.

Аз попадам към групата хора, които пият до четири кафета на ден, така че със сигурност стигам до дехидратация. Преди всичко, сигурно ви интересува дали ми липсваше кафето сутрин по време на тези три седмици? – Абсолютно!

Не очаквах чудо, но по време на първата седмица нямаше никакви различия по моята кожа на лицето. Но през втората седмица започна да изчезва акнето, което отдавна имах. През третата седмица напълно изчезна и трябва да призная, че кожата ми изглеждаше страхотно. Разширените пори, които отдавна ме поразиха изглеждаха по-малки от преди. Разбира се, кожата ми не беше перфектна както на Дженифър Лопес, но отказът от кафе започна да ми харесва.

Другата промяна, която забелязах е – по-малкото ниво на мазнини. Винаги съм имала няколко по-мазни зони на лицето – около носа и брадичката, но през третата седмица, кожата ми изглеждаше много добре.

Въпреки че, кожата ми не стана все едно е обработена с фотошоп, мисля изцяло да се откажа от кафето и че резултатите ще бъдат по-добри в дългосрочен план.