НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Ето как чрез Viber и WhatsApp да изпратите съобщение без интернет

Ето как чрез Viber и WhatsApp да изпратите съобщение без интернет

0
Ето как чрез Viber и WhatsApp да изпратите съобщение без интернет
Ето как чрез Viber и WhatsApp да изпратите съобщение без интернет

Viber  и WhatsApp са едни от най-често използваните приложения на смарт телефоните. Това, което доскоро изглеждаше невъзможно, сега е възможно. Можете да комуникирате с приятели и да изпращате съобщение без интернет.

За да успеете в това трябва да получите SIM-карта на име “ChatSim”, която се издава от собственика на италиански телеоператор.

Тази карта е същата, както и другите, но има специален плъгин за услугата изпращане на съобщения и позволява на потребителите да изпращат съобщения чрез приложения като WhatsApp, Line, Messenger или Viber, и то безплатно. С оглед на това, че се работи за международна карта, може да се използва навсякъде по света.

Вижте ощеМъже, не носете мобилния си телефон в джоба – може да ви се случи това

Това е отлично решение за хора, които често пътуват, имат проблеми с интернет и прехвърлянето от една мрежа на друга.

Картата струва 10 евро, като се добавят още 10 евро за услугата, а може да се използва една година.

Ето няколко полезни опции на приложението Viber:

Скрийте че сте на линия: Има опция, която трябва да се активира и която ще ви помогне да се “скриете” от останалите потребители, т.е., която ще скрие факта, че сте били или сте онлайн.

Скрийте че сте видели съобщението: Ако искате този, който ви е пратил съобщение да не разбере, че сте го отворили (за да не трябва да му отговаряте), това е напълно възможно. Нужно е само да отидете в “опции”, да изберете опцията “известяване” и да изключите опцията “Покажи преглед на съобщенията”.

Щадете паметта на телефона: Гласовите съобщения, които се обменят чрез чат при Вайбър се записват автоматично в телефона, което претоварва паметта му, а вие навярно изобщо нямате представа за това. За да избегнете това претрупуване с ненужни данни на паметта на телефона, влезте в “опции”, “медия”, и натиснете “изтриване на гласовите съобщения”.

Скрийте снимката си от профила: Ако не искате снимката ви от вашия профил на Вайбър да бъде видима за всички потребители, включително и тези, които не са ви приятели, просто можете да я скриете от всички потребители, за да бъде достъпна само за вашите контакти. Влезте в “опции”, след това в “Защита” и изключете опцията “Покажи своята снимка”.

Вайбър под код: Ако искате да завишите нивото на сигурност и поверителност на вашите данни и съобщения на Вайбър, то можете да го направите чрез поставяне на парола на профила на Вайбър. Така никой, който не знае паролата, няма да може да чете съобщенията ви. Но самият Вайбър не предлага тази опция и е необходимо да изтеглите допълнително приложение от App Store на телефона, това ще ви отнеме само няколко минути.