НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Приложения на солта в дома и ежедневието

Приложения на солта в дома и ежедневието

0
Приложения на солта в дома и ежедневието
Приложения на солта в дома и ежедневието

Освен като основна съставка в кухнята, солта може да ви бъде полезна и в ежедневието.

1.Солта може да предотврати нашествието на мравките. Просто трябва да поръсите със сол при вратите, перваза на прозореца или пък там откъдето мравките се промъкват в жилището ви и можете да бъдете спокойни, че те никога повече няма да минат оттам. А, в домакинството ще намалите нивото на влага.

2.Солта е страхотна като естествен материал за полиране на сребро, мед и бронз. Всеки предмет в домакинството изисква почистване. Същото се случва с бижутата и среброто. Ефективна и лесна, тази смес от сол и ябълков оцет е чудесно решение за тези проблеми. Просто изтриите замърсената площ, за да отстраните мръсотията.

3.Природен препарат за почистване на прозорци. Смесват се две супени лъжици сол с хладка вода. Почистете прозорците с тази смес и ще премахнате всички петна. След това, прозорците ще получат чист вид за по-дълъг период. Със същата смес можете да почистите и прозорците на автомобила.

4.Почистете канала на мивките. Сипете чаша трапезна сол, сменена с вряла вода, в канала на кухненската мивка или мивката в банята. Този разтвор ще почисти натрупванията по тръбите, затова можете да използвате този трик регулярно.

Вижте още: 12 начина да изчистите целия си дом с помощта на сол

5.Подмладете кожата. Ако искате да подмладите кожата си, можете да го направите с помощта на вана от сол. Смесете сол със зехтин или масло от лавандула. Със сместа намажете тялото и оставете да действа няколко минути. Измийте сместа с хладка вода, за да премахнете мръсотията.

6. Върнете цвета на килимите и завесите. Ако искате постелките и завесите да изглеждат като нови, използвайте сол. При прането добавете голямо количество сол. Вземете кърпа и оставете в концентрирана солена вода. Тази смес може да премахне дори и петна, които препаратите не могат.

7. Лечение на зъби. Сложете малко сол във вода и изчакайте да се разтопи. Измийте устата си с това. Раните и болката ще изчезнат.