НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Магическото число 666. Но знаете ли какво означават 777 и 999?

Магическото число 666. Но знаете ли какво означават 777 и 999?

0
Магическото число 666. Но знаете ли какво означават 777 и 999
Магическото число 666. Но знаете ли какво означават 777 и 999

Всички знаем, че 666 е числото на дявола, но кое число е негов противовес? Вероятно повечето учени и астролози ще се съгласят, че на силата на 666 може да се противопостави само силата на 777. Но защо?

Цифрата 6 представлява несъвършенство. В Библията числата често се използват символично. 7 означава съвършенство, а тъй като 6 е по-малко от 7, означава, че Бог го счита за непълно, несъвършено и, че е във връзка с неговите врагове, тълкуват религиите.

В много религии и култури 7 е положително, свято число, което носи силна символика. За седем дни Бог е създал света, има седем небеса, седем планини и морета в приказките. И митологията обича това число – имаме седем джуджета. В Египет е символ на вечния живот, а при маите – на Голямата Мечка.

Така че 7 е свято число. Но три седмици една до друга?

Популярната астрология казва, че ако сънувате 777, ви поздравяват ангелите и ще ви се случат много чудеса. Не спирайте да работите и знайте, че вашата мечта става реалност. Това число е положителен знак, който ви предупреждава, че чудесата са възможни.

Мнозина смятат, че числото 666 произхожда от Библията, а повторението отбелязва, че така несъвършената цифра 6, представлява поредица на дявола, марка на звяра, която носят последователите на антихриста.

Някъде се споменава, че поредицата, която носят опорочените е и 999, преобърнати шестици.

Вижте още: Хороскоп и тото: Разберете кои дни и числа ви носят късмет

И тъй като 7 е божествено число, него го носят тези, които идват от Бога, тези, които би трябвало да победят дявола.

7 е едно от мистичните числа. Символизира духовното просветление, развитието и пробуждането, интуицията и вътрешния глас на мъдростта. Свърза се още с познанието, съзерцанието като начин за постигане на просветление и с късмета. За 6 дни Бог е създал света, а на 7-я си е починал. 777 е като противовес на дяволското 666.

Ако виждате често три седмици, това означавало, че сте се вслушали в божиите напътствия и следвате неговата воля, че е дошло времето да са получите отплата за усилията си. 777 подсказва, че ангелите бдят над вас и ще ви помагат.