НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Фън Шуй – тези неща привличат болест, бедност и проблеми

Фън Шуй – тези неща привличат болест, бедност и проблеми

0
Фън Шуй - тези неща привличат болест, бедност и проблеми
Фън Шуй - тези неща привличат болест, бедност и проблеми

Струпването на неща и безпорядъкът в някой пространства вредят на нормалния живот. Фън Шуй препоръчва определени места в апартамента да се подредят и поддържат чисти.

Подредете нещата така, че всички да имат своето място, ремонтирайте развалените неща, изхвърлете всичко, което е остаряло и всичко, което не използвате, всичко, което не ви харесва или не го ползвате от дълго време.

Безпорядъкът навлиза в човешкото биоенергийно поле, предизвика дезорганизираност, хаотично мислене, а следствие на това и други проблеми.

Навикът да пазим, складираме и събираме ненужни неща, които не използваме (под предлог, че може би един ден ще ни потрябват) показва, че дълбоко в себе си ние имаме навика да пазим страх, тъга, недоволство, грижи.

По този начин изпращаме две съобщения на своя мозък: да не вярваме в утрешния ден и че по-доброто предстои.

Докато материално и емоционално се придържаме към старите безполезни чувства, няма да има място за нови възможности.

Претрупаността в пространството (понякога по очевидни причини, когато повече членове живеят в малък апартамент) е свързана с инстинкт за самозащита и освобождаване от други чувства на несигурност.

Нещата под леглото се отразяват лошо на здравето, а необходимостта нещата да се подредят на рафтове, ще предизвика постоянно тръпнене от нещо неочаквано.

Когато са претрупани центъра, североизток или югозапад от нашето пространство, тогава сме прекалено загрижени за своето здраве и често застрашаваме функцията на панкреаса, стомаха и далака.

Вижте още: Няколко причини, поради които не сте щастливи у дома

Бъркотията на запад или североизток често ни поставя в конфликтни ситуации заради неконтролируемост, а белите дробове и дебелото черво стават чувствителни точки.

Претъпкан север ограничава нашите възможности, пречи ни ясно да разграничим нашите чувства, имаме страхове и проблеми с бъбреците.

Претъпкан изток и югоизток ще ви отвърне с нерешителност, объркване, потиснат гняв, но и дисфункция на черния дроб или жлъчния мехур.

Бъркотията на юг допринася за неприятно и насилствено поведение, липса на признание, омаловажаване и нарушения в работата на сърцето, тънките черва и имунитета.

Когато пазим нещо, всъщност мислим за необходимостта и нищетата, вярваме, че утре ще ни липсва и че няма да можем да си го позволим.

Аранжирането на вашия дом според „законите“ на Фън Шуй не е лесна задача. Създаването на идеална хармония може да се постигне само и единствено, ако отделите необходимото внимание, но трябва да подходите рационално.