НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Забравете за мухъл в дома – хитринка от нашите баби

Забравете за мухъл в дома – хитринка от нашите баби

2
Забравете за мухъл в дома - хитринка от нашите баби
Забравете за мухъл в дома - хитринка от нашите баби

Ако от години имате мухъл в дома си и не успявате да го преборите, този лесен метод със сигурност ще ви помогне.  С него ще сложите край на скъпите препарати, които обещават чудеса, а в действителност резултатът от употребата им, е плачевен.

Този метод ще и избави от миризмата на мухъл, която е превзела дома ви и не можете да я премахнете по никакъв начин.

Със сигурност и вие си мечтаете, когато отворите входната врата на дома ви, да ви посрещне приятна миризма, а не тази на мухъл, която ви измъчва от години.

Е, смятайте тази мечта за сбъдната.

Запретвайте ръкави и приложете лесния трик, който ще ви избави завинаги от досадния мухъл.

Този метод е препоръчан от нашите баби. Той е използван още в Древна Гърция и е доказал свойствата си във времето.

Единственото усилие, което трябва да направите е да изгорите в подходящ съд няколко сухи дафинови листа в помещението, което е превзето от мухъл.

Ако се налага повторете този ритуал няколко пъти, докато не забележите, че мухълът започва за изчезва. Помещението ви ще започне да ухае на дафинов лист, а от неприятния мухъл няма да има и следа.

Най-важните мерки против мухъл, които трябва предприемем ако у дома има мухъл :

– Да се засили вентилацията и отвеждането на влажния въздух на вън в помещенията, в които има повече растения, аквариум или други източници на влага

– Да хидроизолираме добре връзките със стените на новта ни подменена дограма.

– В банята,тоалетната и кухнята, където концентрацията на влага е по-висока да се проветрява често.

– Когато не сме у дома да оставяме отворени вратите на сухите помещения. Целта е осъществяване естествена циркулация на въздуха в цялото жилище.

– Ако правиме ремонт да го планираме в по-топлите месеци на годината, за да може влагата от стените да излезе навън и да не се задържа в жилището.

Вижте още: Ето как бързо и лесно да изчистите мазнини от печката

– Добре е да се поддържа постоянна температура в помещенията – около 22 градуса през цялото денонощие, често да се проветрява, като най-добре е да се отварят два срещуположни прозореца, за да има движение на въздуха.

– Когато подреждаме мебелите да имаме предвид най-малко на 5-10 см от стената, за да може въздухът да циркулира зад тяь и да не се образува мухъл.