НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ История, която ни учи да напуснем хората, които не ни заслужават

История, която ни учи да напуснем хората, които не ни заслужават

0
История, която ни учи да напуснем хората, които не ни заслужават
История, която ни учи да напуснем хората, които не ни заслужават

Годините минават бързо, но хората се променят още по-бързо – една сурова истина, която научих при моя пробив в света на възрастните. Тази промяна мнозина приемат като естествена, която наистина трябва да се случи. Представяме ви история, която ни учи да напуснем хората, които не ни заслужават.

В живота си имах много приятели, бях на много места и срещнах много хора. Някои от тях ми станаха близки, други не, някои ме харесваха, а други ме мразеха. Докато пораствах мислех, че до края на живота си, ще споделяме всички чувства, които са ни накарали да създадем това, което ни е държало заедно толкова време.

Не можех да дам отрицателен отговор на техните молби, не умеех да казвам “не”, въпреки че много пъти жертвах себе си, за да бъда приятел в беда на всеки, който почука на вратата ми, без значение колко много врати бяха затворени пред мен, точно от хората, на които вече бях помагал.

Не вярвах, че хората забравят, че този, на който отдаваш най-голямо внимание може да бъде този, който утре ще забрави името ти. Но хората наистина забравят…

Ето моята история:

Спомням си, че един ден седях съкрушен на пейката в училищен двор и се чудех докога аз ще бъда този, който ще мълчи, когато нещо не му харесва. Докога ще следвам нечии желания, погазвайки своите. Запитах се защо да бъда заобиколен от хора, които ме карат да се чувствам напрегнат, хора, които не ценят мен и моето време, хора, които мислят, че аз винаги ще правя всичко за тях, хора, които мислят, че аз нямам чувства…

Хората, които не знаят как да оценят факта, че друг човек диша за тях, егоистични хора, които просто трябва да останат сами, за да усетят болката и да спрат бъдат егоистични.

В този ден реших да сложа точка пред всеки човек и всяка постъпка, която ме е наранила. Този ден се научих да изграждам стена пред всеки, който не ме уважават.

Научих, че в живота си искам да бъда заобиколен от положителни личности, хора, които нямат комплекси и се стремят към истинското в живота, хора, които ценят мен и моето време.

По този начин изключих много хора от списъка с приятели.

Вижте още: Напуснах съпруга си заради любовта на живота ми, но не намерих щастието…

В началото беше трудно и чувствах угризения на съвестта, но с всеки изминал ден се чувствах все по-свободен. Чувствах се щастлив и доволен, без да се налага да нося бремето на хора, които не го заслужават.

Бях заобиколен само от положителни хора, пълни с енергия, които ме мотивираха за всяко следващо предизвикателство.

Тази история ме научи да живея правилно. Слагах точка там, където е необходимо и никога не се връщах да поставям запетая, както правех по-рано.