НАЧАЛО ЗДРАВЕ Отървете се от кашлицата, като нанесете това върху стъпалата си

Отървете се от кашлицата, като нанесете това върху стъпалата си

0
Отървете се от кашлицата, като нанесете това върху стъпалата си
Отървете се от кашлицата, като нанесете това върху стъпалата си

Студените стъпала са една от причините вечер да не можете да заспите. Също така, едни от неприятните симптоми са запушения нос и кашлицата: дишането през устата причинява изсъхване на езика и гърлото, като същевременно затруднява нормалното преглъщане.

Всичко това пречи на съня, а всички знаем колко е важен качествения сън за общото здраве на организма.

Първото нещо, към което посягаме, за да решим проблема със запушения нос е – VIcks VapoRub (маз при кашлица и простуда). Обикновено се вдишва или се маже в областта на носа, за да се отпушат дихателните пътища и да се намали възпалението на синусите.

Въпреки че няма научни доказателства за неговото действие, мнозина вярват, че следващият метод наистина е ефективен! – Намажете с VIcks VapoRub стъпалата си, а след това обуйте чорапи. Тази процедура се прилага преди лягане.

Ето какво трябва да знаете:

За първи път този съвет се появи в интернет през март 2007 г. Много учени отричат действието на този метод, но това не попречи на много хора да продължат да го прилагат.

Въпреки това, д-р Лин Йордан, психолог, се съгласява, че този необичаен подход наистина може да помогне за намаляване на кашлицата и затрудненото дишане, тъй като намалява неудобството и стреса.

Вижте още: Пушите повече от пет години? Отървете се от досадната кашлица с този лек

Кога трябва да отидете на лекар?

Трябва да бъдете внимателни, защото този метод трябва да действа 24 часа. Но ако вашето дете страда няколко дни, не разчитайте изцяло на VIcks VapoRub.

Кашлицата може да бъде признак за по-голям здравословен проблем. Посетете Вашия лекар ако имате следните симптоми:

– кашлицата и високата температура продължават повече от три дни;
– кашлицата е влажна;
– затруднено дишане;
– кашлицата затруднява съня и други обичайни дейности;
– кашлицата затруднява преглъщането и чувствате слабост;

Плацебо?

За съжаление, някои експерти твърдят, че методът с намазване на ходилата с VIcks VapoRub е само плацебо ефект. Независимо дали е или не е, неговите поддръжници продължават да използват този надежден метод.