НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Утайката от кафе – полезни съвети в домакинството!

Утайката от кафе – полезни съвети в домакинството!

0
Утайката от кафе - полезни съвети в домакинството!
Утайката от кафе - полезни съвети в домакинството!

Изпили сте кафето си? Не бързайте веднага да миете чашата. Утайката от кафе ще ви бъде от полза в домакинството.

Как можете да използвате утайката от кафето:

– Кафето не само премахва миризми, но и не им позволява да се смесват помежду си. Отървете се от острите и неприятни миризми в хладилника като напълните няколко купички с употребявано кафе и ги поставите в хладилника.

– Утайката от кафето ще ви спаси от “безобразието” на котката. Ако вашият домашен любимец използва всяко кътче в дома ви за “тоалетна”, опитайте да го откажете от този навик като смесите утайка с изсъхнала и смляна кора портокал. Поставете тази смес върху местата, които котката избира за тоалетна.

– С помощта на утайка от кафе можете да премахнете драскотините от повърхността на мебелите от тъмно дърво. За да направите това, трябва да смесите утайка с малко топла вода и да втриете в драскотините на мебелите.

– С утайка, смесена с глицерин можете да премахнете тъмните петна от кожените изделия. Например: чанти, ръкавици, якета и др. Просто изтрийте кожата с мека кърпа или парче памук, напоени в много силно кафе. Ще забележите разликата.

– Понякога новата кожена чанта има доста неприятна миризма. Много лесно ще се отървете от нея, ако поръсите чантата с обикновено кафе и я оставите така няколко часа. Тази опция е подходяща само за чантите, направени от тъмна кожа.

– Утайката от изпитото кафе е чудесна добавка за растенията, които обичат почва, с по-висока киселинност.

Вижте още: Не изхвърляйте утайката от кафето! Ето за какво може да ви послужи

– Кафето идеално почиства пепелници и премахва неприятната миризма. Налейте в мръсен пепелник малко кафе, изтрийте с влажна кърпа и измийте.

– Отлично средство в борбата с насекомите. Поръсете кафето около местата, през които влизат насекоми вътре в жилището и около местата, до които не искате да достигат те.

– Също така жените могат да използват утайката от кафе за разкрасяване: за пилинг на кожата на лицето, пилинг на тялото и антицелулитни компреси.