НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Мравки около вас? Поставете малко листа и те ще избягат

Мравки около вас? Поставете малко листа и те ще избягат

0
Мравки около вас? Поставете малко листа и те ще избягат
Мравки около вас? Поставете малко листа и те ще избягат

Мравки, хлебарки, мухи, молци и комари на са желани гости в дома. Не е лесно да се освободите от тях. Купувате скъпо струващи препарати, а често те нямат никакъв ефект. Веднага щом забележите появата на хлебарка или мравка в къщата си, бъдете сигурни: наблизо се крият много повече вредители.

За щастие съществува един много хитър изпитан трик, който ако приложите никога повече няма да видите тези насекоми в дома си.

Вижте как да се отървете от насекомите по най-безвредния начин!

Дори ако в дома си отглеждате деца или домашни животни, можете спокойно да използвате това средство.

Всичко, което ще ви е необходимо е неголямо количество дафинови листа!

А всичко което трябва да направите е да разпръснете тези листа по ъглите на вашия дом и вие завинаги ще забравите за нежеланите “гости” в дома си!

Тайната се крие в това, че такива насекоми, като хлебарки, мравки, мухи, комари и молци, просто не понасят миризмата на дафинови листа. Вие също така можете да поставите дафинови листа в бурканите, където съхранявате зърнените си продукти, така че да предотвратите появата на малки вредители в хранителните си запаси.

Ето колко полезно може да бъде едно домашно приготвено средство! Разкажете за този удивителен метод на приятелите си, а също така не забравяйте да се научите как да противодействате и на други вредители, с които често се сблъсквате в ежедневието си.

Вижте още: Забравете за мухъл в дома – хитринка от нашите баби

И малко любопитни факти за мравките:

Мравката е най-силното същество (за размера си)! Може да носи товар 20 пъти по-тежък от своята собствена маса. За сравнение, ако второкласник е силен колкото мравка, то той би могъл да вдигне автомобил!

Повечето видове живеят само по няколко седмици, но има някои, които живеят с години. Всъщност най- възрастната открита мравка е на впечатляващите 30 години! Работниците обикновено живеят от една до три години, докато мъжките търтеи просъщестуват само за няколко седмици.