НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ 15 поуки, които ще научите, когато няма на кого да разчитате

15 поуки, които ще научите, когато няма на кого да разчитате

0
Поуки, които ще научите, когато няма на кого да разчитате
Поуки, които ще научите, когато няма на кого да разчитате

Когато няма на кого да разчитате се учите, че сами можете да се справите с житейските битки и че не ви е нужен друг човек. Това са 15 поуки, които ще ви научат, че…

1. Ще научите, че колкото и да се опитвате да обясните нещо на някого, той ще го осъзнае, след като му се случи на него.

2. Ще осъзнаете, че в крайна сметка само вие можете да си помогнете и ще започнете активно да решавате проблемите си.

3. По-лесно ви е да не говорите за неща, които подсъзнателно започвате да очаквате, че ще ви разочароват, ако не се случват, колкото и да ви се е искало.

4. Разбирате кой наистина държи на вас, и кой не. В трудните времена се познават истинските приятели.

5. Разбирате, че някои от най-добрите ви приятели не ви познават истински, а познават само част от вас. С други думи, те са с вас когато сте щастливи, но не и когато сте тъжни и нещастни.

6. Някои хора омаловажават вашите проблеми, защото не са животозастрашаващи и затова не искат да ви слушат. От тези хора бягайте далече.

Вижте още: Думите, които децата никога няма да забравят

7. Ще започнете да търсите отговори, вместо одобрение и решения. Това означава, че ще правите нещата по собствена преценка.

8. Ще научите как да бъдете отговорни за собствения си живот. Ако сбъркате, сами ще носите отговорността и няма да обвинявате другите.

9. Ще се научите да приемете себе си. Трудно е, когато знаете, че сте сами, а още по-трудно е да си мислите, че вие не сте виновни за това.

10. Ще се научите да се справяте със самотата. Ще персонализирате собствените си мисли и страхове.

11. Ще започнете да разбирате, че всеки има роля в живота ви, а на някои ролята им не е толкова важна. Те са тук временно и няма да ви бъдат приятели до края на живота.

12. Ще станете по-предпазливи, когато става въпрос за бъдещите отношения. Няма да бъдете така доверчиви и няма с лекота да разчитате на другите.

13. Ще осъзнаете, че понякога е по-добре да не казвате на хората всичко за себе си.

14. Ще осъзнаете, че след падането, сами можете да се изправите и не ви трябва някой, на когото да се опрете.

15. Това е труден урок, но и част от най-важните поуки. Можете сами да оцелеете, защото много хора ще искат да ви свалят на дъното.