НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Поучителна история: Парите от стареца ми отвориха очите

Поучителна история: Парите от стареца ми отвориха очите

0
Поучителна история Парите от стареца ми отвориха очите
Поучителна история Парите от стареца ми отвориха очите

Това е поучителна история за един бизнесмен, изпаднал в сериозни дългове, който по никакъв начин не могъл да намери изход от ситуацията. Бил длъжник на банката, на кредитори, а доставчиците си чакали плащанията всеки ден.

Решил да се разходи в близкия парк, поне за миг да забрави грижите си и да прочисти съзнанието си. Седнал на пейка, навел глава и започнал да обмисля идеи, които могат да му помогнат да спаси бизнеса си от фалит.

Изведнъж пред него се появил възрастен човек.

“Виждам, че нещо ви притеснява” – казал той.

“Защо не споделяш мислите си с мен?” – добавил възрастния мъж.

Бизнесменът му разказал всичко за своите проблеми, липсата на финансови средства и отказът, който е получил от банката да вземе още един заем за насърчаване на бизнеса. Възрастният човек го прекъснал и му казал:

“Мисля, че мога да ти помогна”.

Попитал бизнесмена как се казва и му написал чек.

“Вземи парите. Ще се срещнем точно след една година и ще можеш да ми ги върнеш”.

Бизнесменът нямал време да благодари на човека, който бързо изчезнал в тълпата.

Бизнесменът погледнал чека. Старецът написал впечатляващата сума от $500 000 долара, а под парите стоял неговия подпис – Джон Рокфелер, един от най-богатите хора в света.

“Незабавно мога да реша проблемите си” – помислил бизнесмена.

Но вместо да харчи парите, решил да ги запази в сейф и сам да намери начин да спаси бизнеса си.

След като си върнал желанието за живот, успял да сключи нови договори за големи продажби. След само няколко месеца, вече не дължал пари и отново започнал да печели. Година по-късно се върнал в парка с чека.

Вижте още: Големият закон – това, което правиш, това ти се връща

Появил се и възрастния човек. Бизнесменът бил готов да му върне чека и да му разкаже за успеха си, когато в един момент се появила медицинска сестра и хванала стария човек.

“Радвам се, че успях да го хвана” – извикала сестрата.

“Често бяга от дома и казва на хората, че е Рокфелер” – уточнила сестрата.

Бизнесменът останал с отворена уста. Цяла година се трудил сам да подобри ситуацията, мислейки, че във всеки един момент може да се възползва от тези $500 000 долара.

Изведнъж осъзнал, че не парите са тези, които могат да го спасят, а самоувереността, която му дава сила да постигне всичко.

Запомнете: Тази история ни показва, че от решаващо значение е да вярвате в себе си и нищо няма да може да ви попречи да постигнете поставените цели.