НАЧАЛО НАЧИН НА ЖИВОТ Съпругът й я оставил без завещание, но тя станала милионерка!

Съпругът й я оставил без завещание, но тя станала милионерка!

0
Съпругът й я оставил без завещание, но тя станала милионерка
Съпругът й я оставил без завещание, но тя станала милионерка

Най-циничното завещание в историята оставил обущар от Марсилия, който починал в началото на ХХ век. Неговото наследство се състояло от 123 думи, от които 94 били абсолютни цинизми.

Най-краткото завещание било написано от банкер от Лондон. То съдържало само три думи и те са: “Аз съм разорен”.

Най-дългото завещание съставил един от бащите – основатели на САЩ, Томас Джеферсън. Неговите указания за разпределение на активите изобилствали от разсъждения за историята на страната.

Наследниците на Джеферсън получавали от наследството само при условие, че пуснат на свобода всички роби.

Най-обидното завещание оставил средновековен фермер. Той оставил сто лири на жена си, но при условие, че тя се омъжи повторно, а оставил още толкова пари на този, който ще й стане съпруг, тъй като щял да има нужда от тях.

Най-полезно в исторически отношение е завещанието на Уилям Шекспир. Той бил доста педантичен и направил разпределение на абсолютно всяка част от имотите, от мебелите до обувките. Завещанието му е сред малкото безспорни документи, които потвърждават съществуването на гениалния драматург.

Най-сложното завещание било направено от лаборант на известния физик Нилс Бор. В завещанието имало толкова много специфични термини, че за превода трябвало да бъдат призовани експерти по лингвистика.

Най-голямата сума, оставена от един човек, били петстотин милиона долара – завещанието на Хенри Форд, който искал те да бъдат разпределени между 4157 учебни и благотворителни институции.

Най-известното завещание направил Алфред Нобел. То било оспорено от неговите роднини. Те получили само половин милион крони, а останалите тридесет милиона били предоставени за финансиране на Нобелова награда.

Вижте още: 72 часа преди смъртта, хората започват да говорят за…

Най-тайнственото завещание направил милиардера Мишел Ротшилд. В него е посочено, че той категорично забранява описание на наследството. Така и до днес не се знае какво е оставил след себе си.

Най-голямата сума, оставена на животно са шестдесет и пет милиона долара. Милионерът и филмовия продуцент Роджър Доркас, оставил всичките си пари на любимото си куче Максимилиан.

Съдът признал завещанието за законно, защото, докато е бил жив, Доркас извадил на кучето човешки документи. На съпругата Доркас оставил един цент, но тя се омъжила за кучето и след смъртта му наследила милионите.