НАЧАЛО СЪВЕТИ ЗА ДОМА Как да превърнем една орхидея в сто? Вижте тайната!

Как да превърнем една орхидея в сто? Вижте тайната!

0
Как да превърнем една орхидея в сто Вижте тайната!
Как да превърнем една орхидея в сто Вижте тайната!

Любимото ми цвете е орхидея! Трудна е за отглеждане, но аз открих тайната и я споделям с всички любители на орхидеи.

Искате ли да имате на перваза на прозореца си цяла градина от орхидеи? За да направите това, не е нужно да харчите луди пари, за да купите десетки цветове! Вижте, аз открих това видео за вас:

Как да се стимулира растежа на корените?

Само от една орхидея може да се отгледат повече от сто цветя! За да направите това, ще ви е необходим торфен мъх (10 грн на 100-150 гр). Той е сух, така че трябва да се навлажни с вода. От навлажнения мъх с помощта на еластична нишка трябва да се образуват 2 топки. С помощта на същата нишка, плътно, но внимателно, за да се избегне увреждане на растението се прикрепва мъха към основата на зародиша – така нареченото “бебе”.

След това е необходимо да се създаде парников ефект. За да направите това, се увива мъха във филма. Важно е този филм да се сваля всеки ден в продължение най-малко на половин час, за да се проветри мъха и да не му се позволи да плесеняса. Когато филмът се отстранява, е необходимо да се напръсква мъха с вода. В рамките на 10 дни ще се появят първите корени. А да се посади издънката ще бъде възможно, когато на нея се появят най-малко 3 корена.

Вземете прецъфтялата орхидея и срежете стъблото с обикновена ножица. Отстъпете някъде на около 1 см от корените и нататък отрежете резници с дължина 10-15 сантиметра. Поставете ги в малък, продълговат и с дупки на дъното съд. В него поръсете пясък и разпръснете останалия мъх. Много е важно преди засаждане да се овлажни почвата. Засадете резниците внимателно на разстояние 3 см един от друг. Покрийте ги с фолио, за да се създаде парников ефект. След 3-4 месеца резниците ще се вкоренят и растенията могат да бъдат засадени в отделни саксии. Нужно е също така да се проветряват засадените резници сутрин и вечер в продължение на 15 минути и да се овлажнява почвата. Важно е да се осигури температурна разлика в помещението 4 ° C.

Вижте още: Цветята ви ще растат като полудели с тази супер съставка

Когато почвата и местата на срязване на растението поизсъхнат – след около 3-7 дни – трябва да се оплоди орхидеята. Но, за да не изгорят нежните млади корени, не забравяйте да полеете растението преди това. След това се поставя саксията в съд с вода, в която е разредена тор. Достатъчно е резниците да престоят там в продължение на половин час.

Вижте още: Съвети за грижите за орхидеята: Направете това и тя ще цъфти повече от 3 пъти годишно!

Побързайте да споделите тези ценни съвети с приятелите си, не ги лишавайте от възможността да научат това!