НАЧАЛО ЗДРАВЕ Мудри, които подобряват цялостното ви състояние

Мудри, които подобряват цялостното ви състояние

0
Мудри, които подобряват цялостното ви състояние
Мудри, които подобряват цялостното ви състояние

Мудри – специални ориенталски практики, които допринасят за правилното разпределение на позитивна енергия по най-добрите канали вътре в човешкото тяло. С други думи, това е специална гимнастика, която ви позволява да управлявате енергията с лице, която действа върху него, чрез енергийните канали на пръстите.

6

Днес ние ще ви научим как да изпълнявате някои основни мудри, които ще ви осигурят прилив на енергия и жизненост. Всяко упражнение трябва да се извършва ежедневно в продължение на 1 минута.

Йога на ръцете

1. Сурия мудра
Тя помага на тези, които се опитват да се отърват от излишните килограми. Тази позиция на пръстите подобрява функционирането на стомашно-чревния тракт и помага за ускоряване на метаболизма.

1

2. Притви мудра
Тази позиция на пръстите на ръцете е много важна по време на зимния сезон. Тази мудра помага за защитата на организма срещу инфекции и укрепване на имунната система.

2

3. Ваю мудра
Тази мудра подобрява кръвообращението и успокоява нервната система.

3

Вижте още: Вижте какво разкрива за вас позата, в която спите

4. Шуня мудра
Медитацията с кръстосани пръсти помага да се отървете от болката и умората. Най-добре е тази мудра да се практикува след тежък работен ден.

4

5. Варуна мудра
Практикувайте тази мудра за подобряване на баланса на течностите в организма. Варуна мудра също помага да се справите с хормоналния дисбаланс.

5