НАЧАЛО ЗДРАВЕ Безсъние и лекуването му с чудотворна рецепта

Безсъние и лекуването му с чудотворна рецепта

0
Безсъние и лекуването му с чудотворна рецепта
Безсъние и лекуването му с чудотворна рецепта

Милиони хора страдат от безсъние, а това се отразява отрицателно на тяхното ежедневие. Още по–лошо е, че много хора дори не знаят, че страдат от безсъние. Но вие не трябва да се отчайвате, ако сте един от тях, тъй като има едно напълно естествено средство, което ще възстанови съня ви и ще ви помогне да се събуждате свежи и в добро настроение.

Тази чудотворна рецепта съдържа само три натурални съставки. Изпълнението й е бързо и лесно и ще ви накара да спите като бебе!

Необходими продукти:

• 1/4 чаена лъжичка суров мед
• 1/8 чаена лъжичка морска сол
• 1 супена лъжица кокосово масло

Всички тези съставки са много ефективни, тъй като всички те ще помогнат на ума и тялото ви да се отпуснат. Тази рецепта ще намали нивата на кортизола, а това е веществото, което се стреми да ни държи будни през нощта.

Вижте още: Изяжте 5 ореха и вижте какво ще се случи с тялото ви

Начин на приготвяне и използване:

Консумирайте това един час преди да си легнете, за да се постигнат най-добри резултати.

Има два начина, по които можете да консумирате тези съставки, така че можете да изберете този, който ще е най-удобен за вас и който ще подейства най-добре на вашето тяло.

Вариант 1. Смесете кокосовото масло с меда и добавете след това към тях морската сол. Разбъркайте добре съставките и вземете една супена лъжица от сместа. Незабавно след това изпийте чаша вода.

Вариант 2. Можете също така да консумирате суровия мед и кокосовото масло по отделно, а след това да изпивате чаша вода, в която сте добавили солта.

В случай, че се събудите през нощта, можете да вземете това средство отново и ще заспите за по-малко от половин час.

Въпреки, че медът е сладък, това не влияе на нивата на захарта, което го прави невероятен за заспиване. Той задържа точното количество чернодробен гликоген, необходим на мозъка и не увеличава секрецията на хормони, като хормоните на стреса – кортизол и адреналин. Високите количества от тези хормони могат да бъдат причина за проблеми със съня.

От друга страна, кокосовото масло тонизира тялото и осигурява усещане за ситост, което ще ви помогне да избегнете появата на чувство на глад през нощта. То също така предотвратява увеличаването на нивото на кръвната захар през нощта, което е основната причина да се
събуждаме.