НАЧАЛО ЛЮБОПИТНО Във ваната изляла 500 мл. ябълков оцет. След 30 минути, се случило...

Във ваната изляла 500 мл. ябълков оцет. След 30 минути, се случило чудо!

0
Във ваната изляла 500 мл. оцет. След 30 минути, се случило чудо!
Във ваната изляла 500 мл. оцет. След 30 минути, се случило чудо!

Използваме оцет предимно, като подправка за салати или супи. Но дали знаете колко е полезен за здравето ни, а по-специално за кожата? Това което трябва да направиите само е да приготвите предварителен разтвор в съотношение :

2 чаени лъжици ябълков оцет с 1 супена лъжица вода.

А сега вижте няколко изключително полезни приложения на оцета:

1. Старчески петна по кожата, акне, разширени пори и черни точки

За да се премахнат старческите петна по кожата, както и да се отървете от акне или да затворите порите на лицето си, всеки ден, трябва да измивате лицето си с разтвор от вода с ябълков оцет. Тази проста процедура не само ще премахне съществуващите проблеми, но също така и ще предотврати настъпването им в бъдеще време. Можете също така да подготвите тоник с ябълков оцет, който да прилагате върху кожата и след това измивате обилно с вода.

2. Екзема

За екзема се разреждат също 2 чаени лъжици ябълков оцет с 1 супена лъжица вода, намокря се памучен тампон в разтвора и се прикрепя към засегнатата област на кожата в продължение на 5 минути. Прави се компрес всеки ден, докато екземата напълно изчезне.

3. Гъбички по кожата и ноктите

Ежеднежно си правете вана на краката с ябълков оцет и се отървете от гъбички по кожата на краката и ноктите за кратко време!

Вижте още: Приложения на солта в дома и ежедневието

4. Сърбеж от ухапвания от насекоми

За да се премахне дискомфорта от ухапвания от насекоми, просто избършете възпаленото място с разтвор на ябълков оцет. Можете веднага да забравите за проблема!

Вижте още: Какво да очаквате, ако в дома си запалите дафинов лист?

А ето и други полезни приложения на оцета в домакинството:

– С помощта на оцета много лесно можем да премахнем остатъците от етикети на новия сервиз. Достатъчни са само няколко капки и след няколко минути с мека гърба всичко изчезва.
– Ако искате пък да удължите живота на увяхващия букет, просто добавете 2 с.л. ябълков оцет и 1 с.л. захар на всеки 250 мл. вода във вазата.
– Оцетът може да бъде и незаменим помощник на шофьорите в студените сутрини. Когато стъклата на автомобила са замръзнали, разредете три части оцет с една част вода.